Χανιά | Άσκηση σεισμού, φωτιάς και απεγκλωβισμού στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού | Photos

χανιά-άσκηση-σεισμού-φωτιάς-και-απεγκ-527092
Φωτογραφία αρχείου από άσκηση της Πυροσβεστικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί η ετήσια άσκηση ετοιμότητας, μετά από φυσική καταστροφή, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, προσωπικού της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού και της Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στον Βλητέ.
Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εκδήλωση φωτιάς σε κτίρια, μετά από ένα ισχυρό σεισμό, την διαρροή υγραερίου και παράλληλα των απεγκλωβισμό πέντε ατόμων από τα οποία το ένα άτομο ήταν νεκρό και τα υπόλοιπα έφεραν σοβαρά τραύματα.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού στον Βλητέ, σημείο όπου συνεκλήθη και το Συντονιστικό όργανο όπως είπε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, για την αντιμετώπιση του έκτακτου πειστατικού.

Όπως είπε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα Χανιά, Πύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης,ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν να αυξηθεί ο επιχειρησιακός βαθμός ετοιμότητας και ο βαθμός συνεργασίας, όλων των εμπλεκόμενων φορέων «προκειμένου να μπορούμε να ανταποκριθούμε όταν παρουσιαστεί ανάλογη περίπτωση.»

Πλήρως επίσης επιτυχημένη χαρακτήρισε την άσκηση για το ΕΚΑΒ ο γιατρός κ. Στέλιος Λαμπάκης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Άσκηση σεισμού, φωτιάς και απεγκλωβισμού στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook