Χανιά | Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση με τις 105 αφίσες του ΕΟΤ | Photos

χανιά-άνοιξε-τις-πύλες-της-η-έκθεση-με-598619

Διπλά εγκαίνια στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χαλέπα, αφού εκτός του εγκαινιασμού της έκθεσης με τις αφίσες του ΕΟΤ, το νεοσύστατο μουσείο μετράει την «επίσημη πρώτη» για τη φιλοξενία έκθεσης.

Η έκθεση με τις 105 αφίσες από τα 80 χρόνια διαφημιστικής καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, δεσπόζει από σήμερα στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων στον ολοκαίνουργιο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ένα χώρο-διαμάντι για την πόλη. Η συλλογή και η επιμέλεια της Έκθεσης ανήκει στον ηθοποιό Λευτέρη Λαμπράκη, ο οποίος όπως δήλωσε στο zarpanews.gr, έχει πάθος με τον πολιτισμό «Μου αρέσει να κάνω παραστάσεις και μέσα από τις αφίσες προσπάθησα να κάνω μια δική μου παράσταση και να την παρουσιάσω στον κόσμο. Η πρώτη αφίσα έφερε τη δεύτερη και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε».

Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες από το 1929, χρονιά κατά την οποία με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού, μετέπειτα Ε.Ο.Τ., μέχρι και το 2009. Πολλές αφίσες είναι έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως  των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Γ. Τσαρούχη, Π. Βυζάντιου, Γ. Βακιρτζή,  Π. Τέτση,   Μ. Κατζουράκη,  Φ. Κάραμποτ και διάσημων φωτογράφων, όπως των Έλλης Σεραϊδάρη (Nelly’s), Σ. Μελετζή,  Δ. Χαρισιάδη, καθώς και σημαντικών γραφιστών.

Παράλληλα με τις αφίσες, εκτίθενται μπροσούρες από το 1926 ακόμη, όταν γίνονταν τα πρώτα βήματα προβολής της χώρας μας, πρωτότυπη  τουριστική μακέτα  χρονολογίας 1929 – 1932, καθώς και υλικό προβολής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού.Η προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενη για το διπλό ρόλο των εγκαινίων, καθώς το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων «εδραιώνεται στη συνείδηση της κοινωνίας της Κρήτης, ως πολιτιστικός φορέας-«κιβωτός» εκπαίδευσης και πολιτισμού και ευελπιστούμε να φιλοξενήσει και άλλες περιοδικές εκθέσεις εντός της τριετίας, οπότε και θα είναι σε θέση να εγκαινιαστεί η μόνιμή του συλλογή».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook