Χανιά | Άμεση εκκένωση των κτηρίων στο λόφο Καστέλι ζητά ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

χανιά-άμεση-εκκένωση-των-κτηρίων-στο-λ-554401

Την άμεση εκκένωση της Παλιάς Μεραρχίας στο λόφο Καστέλι, ζητά ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλης Διγαλάκης, επικαλούμενος έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, το οποίο έλαβε χθες το Ίδρυμα και μέσω του οποίου κοινοποιείται πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την επικινδυνότητα και ετοιμορροπία του κτιρίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, όπως είπε ο κ. Διγαλάκης, το Υπουργείο Πολιτισμού μας καλεί «να προβούμε σε άμεση εκτέλεση εργασιών στο υπό διερεύνηση χαρακτηρισμός μνημείο και υπό κατάληψη κτίριο της Μεραρχίας προκειμένου να αρθούν οι ετοιμορροπίες και να μην είναι επικίνδυνο το κτίριο τόσο για τους εισερχόμενους σε αυτό όσο και για τους περιοίκους.»

Επίσης όπως είπε ο κ. Διγαλάκης η Επιτροπή σημειώνει πως σε περίπτωση σεισμού, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και πιθανότατα μη αναστρέψιμες.

Παράλληλα από την Επιτροπή γίνεται αναφορά σε ανθρωπογενείς παρεμβάσεις στο κτίριο οι οποίες έχουν επιφέρει βλάβες στην όψη και το έχουν επιβαρύνει.

Ο Πρύτανης του Ιδρύματος είπε ακόμα, πως το Υπουργείο έρχεται με καθυστέρηση οκτώ ετών να κάνει τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις και επίσημα, παρόλο που το Πολυτεχνείο τα είχε όλα αυτά επισημάνει εδώ και καιρό.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε πως το ίδρυμα έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του εδώ και καιρό και έχει εξασφαλίσει πίστωση 18 εκατομμυρίων ευρώ για τις απαραίτητες παρεμβάσεις, χρήματα τα οποία όπως διευκρινίστηκε θα προέλθουν από τον μισθωτή του κτιρίου.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Πρύτανη του Π.Κ ότι «απαιτούμε την άμεση εκκένωση του κτιρίου, καλώ τους καταληψίες να εξέλθουν άμεσα από το κτίριο, τόσο για τον κίνδυνο της δικής τους ζωής όσο και των περίοικων, αλλά και την διατήρηση του μνημείου.»

Σημείωσε παράλληλα πως οι ευθύνες πλέον μεταφέρονται στον ιδιοκτήτη του κτιρίου που είναι το Ίδρυμα και τον προϊστάμενο που είναι ο Πρύτανης, που επεσήμανε πως « όφειλα και το έχω ήδη κάνει να ενημερώσω τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση και να ζητήσω την εκκένωση του κτιρίου προκειμένου άμεσα να προβούμε στις εργασίες που μας καλεί να πραγματοποιήσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού.»

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε με έμφαση πως η λήξη της κατάληψης πρέπει να λήξει άμεσα και το λόγο πλέον έχουν οι αρχές που έχουν ενημερωθεί για το σύνολο της κατάστασης.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο και οι καταληψίες θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.

Παρατίθενται τα σχετικά έγγραφα που έλαβε το Πολυτεχνείο από το Υπουργείο Πολιτισμού: zarpanews.gr

 

9 thoughts on “Χανιά | Άμεση εκκένωση των κτηρίων στο λόφο Καστέλι ζητά ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

  1. Και τσοι μαλλιαουργεους δε τσοι σκεφτεσαι;;;;;Ξερεις ποσοι μενουνε τζαμπα ολο το καλοκαιρι που ερχονται απο όλη την Ελλάδα!!!Ντροπη!!!

  2. Οποτε μουσκαρε (γιατί είσαι) να το δώσουμε στους Εβραίους… ρε ουστ.. χίλιες φορες κατάληψη αν δν είμαστε
    άξιοι να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας

    1. Και τοσα χρονια ηντα γινε,για να χρησιμοποιηθει προς οφελος της κοινωνιας;;;Παρα οταν φτανει ο κομπος στο χτενι κλαιγομαστε!!!!Ας το παρουνε οι Οβραιοι κι ουλοι οι διαολοι λοιπον, που μπορει,είπα μπορεί, να πληρωνουνε και κανα ΦΠΑ στα ταμεια των γερμανων που μας κυβερνανε,να περνω κι εγω τη συνταξη μου παρα να ειναι ξενοδοχειο του καθε ξεβρακωτου τζαμπατζη που το παιζει επαναστατης!!!

      Και τα Σταρμπακς που παεις και πινεις τον καϊφέ σου Οβραιϊκα ειναι …

      Ταδε εφη «Μουσχαρος»…

      1. ξερεις και το νιτσε δλδ? η καπου το ακουσες απο καναν αλβανο εργατη σου στη στανη? αμωρφωτο μασταροδυναστη γιδιων? δεν θα παρεις συνταξη που να γλυφεις πολιτικα γραφεια ολη μερα μακριμποτασυντεκνε καταλαβετο επιτελους… 😉

  3. εσυ βρε μουσκαααρ! τι χαλιεσαι? εχεις ξενοδοχειακι στα χανια και κοπτεσαι για τα «διαφυγωντα κερδη σου? αντε γλυψε καναν τοπικο αρχοντα,δε σου φτανει που γκρινιαζεις απο τον καναπε σου,γκρινιαζεις και ον-λαιν τωρα αγριογιδο! μπρρρρρρρρρρρ μπρρρρρρρ!!!

    1. Ελα πες μας τωρα ποσον καιρο μενεις τζαμπα στην καταληψη…Ξωμεινες απο περσι;;;;Κι αφου σε κοπτει τοσο για ενα ματσο «επαναστατες με τα λεφτα του μπαμπά» αριθμησε μου κανα δυο καλά που εκαναν οι καταληψιες σε δημοσιο χωρο,ξενο,ετσι;;;.για την περιοχη ή τα Χανια αλλιως χεσε μας!!!Οσο μας ωφελησε ο Μητσοτός αλλο τοσο μας ωφελήσανε κι αυτοι…Ωρα τους ειναι…Ουστ!!!!

      1. και μονο οτι δεν παρακαλανε κανεναν για να ζησουν σε αντιθεση μαλλον με σενα για μενα ειναι αξιοσεβαστο!!! το αποκαλω ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ οπως τοσος και τοοοοσος κοσμος…μιτσοτακικε μου ομπρελοκρατορα!

  4. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ – ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ , ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ , ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ………….ΟΤΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ……..ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…..

    1. βρε ανοιξε κανα βιβλιο κι εσυ… βαλτε μου προβοκατορα!!!μυθος ειναι οτι δαγκωνουν τα βιβλια…δοκιμασε και θα το αποδομισης, στην απεντομωση εργαζεσαι εσυ ετσι..?? κατσαριδοκινηγος σαν να λεμε..? δεν ειναι κατσαριδες αυτοι ομως εκει μεσα,και θα το δεις αν πλησιασεις αρκετα…αλλα σου βασταει αραγε?

      υγ:τον ψεκαστηρα σου να μην ξεχασεις…και το ταπερακι με το κολατσιο που σου ετοιμαζει η μανα σου βεβαια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook