Χανιά | Άλλα 25 σκυλιά νεκρά από φόλες μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

χανιά-άλλα-25-σκυλιά-νεκρά-από-φόλες-μέσ-80130

kaina (4) (1)Ένα χρόνο μετά την εξόντωση 42 σκυλιών (32 ζώα στις 7/7/2012 και 10 ζώα στις 7/9/2012) μέσα στο καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών της Βρετανίδας Λίντα Λούκας στην περιοχή Κάινα Βάμου Χανίων το έγκλημα επαναλήφθηκε.

Σήμερα άλλα 25 εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα. Η Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση αυτό το καταφύγιο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, και φιλοξενεί σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας γίνεται αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

Παράλληλα στο zoosos.gr σημειώνονται και τα παρακάτω:

«Όπως γράφαμε και πέρυσι αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα – που περνούν μαρτυρική ζωή – αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 25 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο. Άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας και της κρητικής λεβεντιάς!

Η εισαγγελέας συγχαίρει τη Λίντα Λούκας!

Θυμίζουμε ότι αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται σε αυτό το ιδιωτικό καταφύγιο, για τα εγκλήματα, για τις αντιδράσεις των κατοίκων και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου που ζητάει την εκδίωξη όλων των σκυλιών από εκεί πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2013 συνάντηση με την αντεισαγγελέα του Εφετείου Κρήτης Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Στη συνάντηση, που έγινε μετά από πρόταση της δημοτικής συμβούλου Δήμου Αποκορώνου  Ε. Τερεζάκη και υποστηρίχτηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) συμμετείχαν εκτός της κας Τερεζάκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αποκορώνου Μανώλη Νικολούδη, η Λίντα Λούκας και η Νατάσα Μπομπολάκη εκ μέρους του φιλοζωικού συλλόγου.

Σε αυτή τη συνάντηση αναλύθηκε από τις διάφορες πλευρές η κατάσταση και το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Η εισαγγελέας εξήρε μετ’ επιτάσεως και προς επίρρωση όλων την προσπάθεια της κας Λούκα και την ευχαρίστησε που μέσα σε τόσες αντιξοότητες και αρνητικό κλίμα προσπαθεί να βοηθήσει τα ζώα της χώρας μας.

Δέχτηκε ότι υπάρχουν αδυναμίες, όπως και σε κάθε εθελοντική προσπάθεια, αλλά τόνισε ότι οφείλει ο Δήμος να στηρίξει την προσπάθεια και όχι να τη δαιμονοποιεί, εφόσον μέχρι σήμερα ο ίδιος δεν έχει πράξει κάτι για τα αδέσποτα, ως οφείλει εκ του νόμου.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι η έλλειψη έργου εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η βασική αιτία της έντασης που έχει δημιουργηθεί καθώς και η ελλειμματική κουλτούρα μας απέναντι στα άλλα πλάσματα της φύσης. Χαρακτηριστικά είπε ότι όλοι μας ισχυριζόμαστε ότι αγαπάμε τα ζώα, αλλά, όταν τα ζώα είναι μακριά από το σπίτι μας.

Ζήτησε να ενημερωθεί από τον αντιδήμαρχο τι έχει κάνει ή τι πρόγραμμα έχει ο Δήμος για τα ζώα της περιοχής του, όπως έχει υποχρέωση, αλλά σχέδιο και προτάσεις δεν υπήρχαν, παρά μόνο η εμμονή να φύγουν τα ζώα από την Κάινα. Επέμεινε στην αναγκαιότητα να εξηγήσει ο Δήμος στους δημότες του ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις όλων και για όλα τα ζώα – κουνέλια, κότες, πρόβατα κ.ά. ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να δούμε πρώτα τι κάνουν Αρχές γι’ αυτό τον τόπο και μετά οι άλλοι.

Στην πρόταση, η οποία πλειοψήφησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή να πάνε τα ζώα σε άλλο καταφύγιο ή στο εξωτερικό όλα μαζί (;) τόνισε ότι αυτή είναι ανέφικτη, ανεδαφική και αντίκειται στον νόμο.

Συμφώνησε στην πρόταση της δημοτικής συμβούλου κας Τερεζάκη δηλαδή να παραχωρηθεί ένας εργάτης καθαριότητας για το καταφύγιο από τον Δήμο, να σημανθούν όλα τα ζώα, να μην ξαναμπεί άλλο ζώο μέσα στο καταφύγιο – γεγονός που θα ελέγχεται φυσικά –  έτσι ώστε μέσω των υιοθεσιών στο εξωτερικό με τα φιλοζωικά που συνεργάζεται η κα Λούκας να υιοθετηθούν τα ζώα σε διάστημα το πολύ δύο ετών και μετά το καταφύγιο να κλείσει, όπως επιθυμεί και συμφωνεί βεβαίως και η κα Λούκας.

Επιπροσθέτως να συνεργαστούν ο Δήμος, η κα Λούκας και η Π.Φ.Π.Ο., ώστε να προσδιοριστούν οι παράμετροι υλοποίησης αυτής της πρότασης.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε από την κα εισαγγελέα η αναγκαιότητα και η υποχρέωση του Δήμου να προχωρήσει και να εξαγγείλει άμεσα δράσεις, όχι κατ’ ανάγκη πολυέξοδες, για τα ζώα της περιοχής.

Ο κ. αντιδήμαρχος και προς τιμήν του αποδέχτηκε τα παραπάνω και την πρόταση της εισαγγελέως ώστε με σύνεση, διάλογο και πράξεις να οδηγηθούμε πολιτισμένα σε ρεαλιστικές λύσεις υπέρ ανθρώπων και ζώων. Όσο όμως οι διαπραγματεύσεις για την τύχη των ζώων συνεχίζονται οι ντόπιοι τα εξοντώνουν ώστε με δραστικό τρόπο να απαλλαγούν από την παρουσία τους!»

(Φωτό αρχείου)

 

Πηγή: zoosos.gr

One thought on “Χανιά | Άλλα 25 σκυλιά νεκρά από φόλες μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

  1. «Όσο όμως οι διαπραγματεύσεις για την τύχη των ζώων συνεχίζονται οι ντόπιοι τα εξοντώνουν ώστε με δραστικό τρόπο να απαλλαγούν από την παρουσία τους!»

    Για άλλη μια φορά με πολύ μεγάλη ευκολία κατηγορούνται οι ντόπιοι.
    Τα νεκρά σκυλιά ποιούς βοηθούν να βρίσκονται στην δημοσιότητα και να συνεχίζουν χωρίς άδεια ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook