Χανιά | «Άθληση για όλους»… όσους έχουν

χανιά-άθληση-για-όλους-όσους-έχουν-243601

20150429_171450Προβληματισμό δημιούργησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, η υλοποίηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους» που παρότι στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του γενικού πληθυσμού, αφήνει εκτός τους μη έχοντες, καθώς, απαιτεί από τους δημότες, οικονομική συνδρομή.

Η συζήτηση άνοιξε με την αφορμή της πρότασης για πρόσληψη 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για τα προγράμματα αυτά, των οποίων η μισθοδοσία, «θα καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που θα καταβάλλουν οι δημότες με μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών» αφού, όπως είπαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, το κράτος δεν συνεισφέρει οικονομικά.

Έντονες ενστάσεις διατυπώθηκαν από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» με τον επικεφαλής Γιάννη Σαρρή να κάνει λόγο για εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ και του μαζικού αθλητισμού, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι όσο θέλει για να φωτιστεί για έναν αγώνα το γήπεδο των Περιβολίων (περίπου 5 χιλ. ευρώ) κοστίζει ολόκληρο το πρόγραμμα «άθληση για όλους»! Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ. Βουλγαρίδη ενώ ο Σεραφείμ Ρίζος από την «Ανταρσία στα Χανιά» αναφέρθηκε στο εξευτελιστικό «μεροκάματο» των γυμναστών, τονίζοντας ότι τα παίρνουν περίπου 5,5 ευρώ την ώρα, χωρίς να ξέρουν εάν και πότε θα πληρωθούν τελικά. Ο Άρης Παπαδογιάννης, υποστήριξε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να έχει αναζητήσει χορηγίες ώστε να είναι τα προγράμματα δωρεάν για όλους τους πολίτες. Τελικά, η πρόταση «πέρασε» κατά πλειοψηφία με θετική ψήφο από τις παρατάξεις Βάμβουκα και Σκουλάκη.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και να “κατεβάσετε” στον υπολογιστή σας, το έγγραφο του word με τα αθλήματα που προσφέρονται και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Άθληση για όλους»… όσους έχουν

  1. Δυστυχώς αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ ξέχασαν και τον αθλητισμό για τα ΑΜΕΑ….Να το πούμε κοινωνικό ρατσισμού η είναι πολίτες γ κατηγορίας …

  2. ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ…ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ….ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ…ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ 5ΜΗΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 3 ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ…….ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ……………ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ..ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ…ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ…ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ…ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΡΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ…ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑΑΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook