Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο | Λεφτά… δεν υπάρχουν για τα Βενιζέλεια Κολύμβησης

χαμός-στο-δημοτικό-συμβούλιο-λεφτά-δ-37650

kolimvitirioΗ εξεύρεση χρηματοδότησης για το Κολυμβητήριο Χανίων ώστε να μην ματαιωθούν οι Βενιζέλειοι Αγώνες Κολύμβησης απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το θέμα να τίθεται εκτός ημερησίας διάταξης από τον «Δήμο Ενεργών Πολιτών» και τον αντιδήμαρχο κ. Λειψάκη να δηλώνει ότι ήδη έχει σταλεί στη διοίκηση του ΕΑΚ αίτημα για συσπείρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε σύσκεψη προς αναζήτηση λύσης.

Συζητήθηκε επίσης, η επικείμενη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων που θα γίνει στην Κρήτη από 7 έως 20 Ιουλίου, με τον κ. Βάμβουκα να αναρωτιέται γιατί ο Δήμος Χανίων απέρριψε αίτημα για φιλοξενία στα Χανιά του ενός εκ των τεσσάρων ομίλων και τον κ. Λειψάκη να απαντά ότι είναι… φουλ σαιζόν και δεν μπορούν να προσφερθούν τόσες δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Βάμβουκας για τα Βενιζέλεια

Ο επικεφαλής του «Δήμου Ενεργών Πολιτών»  Τάσος Βάμβουκας, έθεσε υπ’ όψιν του Συμβουλίου τα εξής:

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι τη φετινή χρονιά δεν θα διοργανωθούν στην πόλη μας οι Βενιζέλειοι Αγώνες Κολύμβησης, εξαιτίας, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, της…. αδυναμίας εύρεσης ενός ποσού ύψους 20.000 ευρώ, που απαιτείται για τη λειτουργία και τη θέρμανση της μεγάλης (50άρας) πισίνας.

Με αντικειμενικά δεδομένα τη σοβαρότητα, αλλά και το επείγον του θέματος (οι Βενιζέλειοι Αγώνες Κολύμβησης είχαν προγραμματιστεί το τριήμερο από 25 έως 27 Απριλίου) ζητάμε να συζητηθεί σήμερα, εκτός ημερησίας διάταξης, το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί άμεσα μια απόφαση, που θα δίνει λύση και θα επιτρέπει τη διοργάνωση των αγώνων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να χαθεί οριστικά για την πόλη μας μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία για 16 συναπτά χρόνια, από τη στιγμή μάλιστα που οι συντοπίτες μας από το Ηράκλειο έχουν την ικανότητα να επιλύουν ανάλογα ζητήματα, προσφέροντας μάλιστα άμεσα λύση για να πραγματοποιηθεί στην πόλη τους η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πεποίθησή μας είναι ότι το ποσό που απαιτείται για τη διοργάνωση των αγώνων δεν είναι απαγορευτικό και κατά συνέπεια όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να δουν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα και, συνεργαζόμενοι, να δώσουν λύση προκειμένου οι αγώνες να διεξαχθούν και φέτος κανονικά στην πόλη μας»

Λειψάκης: «Υπεύθυνος φορέας το ΕΑΚ»

 «Το Κολυμβητήριο δεν ανήκει στο Δήμο Χανίων» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λειψάκης,τονίζοντας ότι εάν ο δήμος δεν είχε βοηθήσει το 2011 και το 2012, «το κολυμβητήριο τώρα θα ήταν κλειστό».

Υπεύθυνος φορέας είναι το ΕΑΚ, όπως είπε, από την διοίκηση του οποίου έχει ζητηθεί εγγράφως «να συγκαλέσει μία σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς: Το ΕΑΚ, η Περιφέρεια, η Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο, το ΤΕΕ και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει για να βρεθεί μια λύση»

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μιχάλη Κυνηγού σχετικά με το γιατί δεν δίνει ο δήμος τα χρήματα («λόγω γραφειοκρατίας» ή «δεν τα έχουμε;») ο κ. Λειψάκης είπε: «Είναι αδύνατον να τα δώσουμε και εάν τα δώσουμε αυτό θα γίνει με την μορφή επιχορήγησης στο ΝΟΧ και δεν θα μας εξασφαλίζει κανείς ότι θα πάνε εκεί. Όσον αφορά τη σύσκεψη, πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία του φορέα που έχει τη διαχείριση.»

Για απαξίωση του ναυταθλητισμού που κάποτε ήταν » η ναυαρχίδα στα Χανιά» όπως χαρακτηριστικά είπε, έκανε λόγο ο κ. Βλαζάκης: «Τα Βενιζέλεια δεν γίνεται να μην γίνουν. Θα είναι ντροπή και μόνο για το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου», είπε.

Για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών μπάσκετ

Ο Δήμος Ενεργών Πολιτών ένα δεύτερο θέμα που έθεσε, αφορούσε τη διοργάνωση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών μπάσκετ, από 7 έως 20 Ιουλίου 2014.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση με τη συμμετοχή 20 ομάδων της Ευρώπης, που θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω διάδοση του αθλήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποτελεί τιμή για το νησί μας η ανάθεσή της.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι προτάθηκε στον Δήμο Χανίων η φιλοξενία του ενός εκ των τεσσάρων ομίλων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που αποτελείται από πέντε ομάδες.

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, ο Δήμος Χανίων δεν έχει εμφανιστεί θετικός σε αυτή την πρόταση, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό.

Ως δημοτική παράταξη ζητάμε τη λήψη απόφασης για τη συνδρομή του Δήμου Χανίων στη φιλοξενία του ενός ομίλου της συγκεκριμένης πανευρωπαϊκής διοργάνωσης στα Χανιά, με δεδομένο ότι το κόστος είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που δύναται να έχει για τον τόπο μας μια τέτοια πρωτοβουλία» επεσήμαναν.

Αδύνατη η φιλοξενία

Απαντώντας στο ερώτημα, ο αντιδήμαρχος κ. Λειψάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, «τελευταία στιγμή» και μετά από πιέσεις τοπικών παραγόντων, πρότεινε να γίνουν στα Χανιά, οι αγώνες ενός μόνο ομίλου της επιλογής της, ζητώντας από τον Δήμο τη φιλοξενία των αποστολών, δηλαδή 900 διανυκτερεύσεις.

Ο κ. Λειψάκης εξήγησε ότι αυτό είναι αδύνατον, δεδομένου ότι η περίοδος εκείνη είναι «φουλ σαιζόν». Μάλιστα, εξήγησε ότι εστάλη σχετικό αίτημα προς την Ένωση ξενοδόχων, η οποία το απέρριψε.

 

 

 

 

One thought on “Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο | Λεφτά… δεν υπάρχουν για τα Βενιζέλεια Κολύμβησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook