Χαμός στη Βουλή… Ο Μαρκογιαννάκης διέκοψε τη συνεδρίαση | Video

χαμός-στη-βουλή-ο-μαρκογιαννάκης-διέ-130919

Αντιδράσεις προκλήθηκαν απο την αντιπολίτευση όταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η συνεδρίαση, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από την κυβέρνηση πως ενόψει των παρατηρήσεων που έγιναν χρειάζεται να γίνουν κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις.

«Η βουλή δεν είναι πεδίο επίλυσης των διαφορών που έχει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Φοβάμαι ότι νομίζετε ότι η βουλή και η χώρα είναι ιδιοκτησία σας, ότι μπορούν τα συνεταιράκια μεταξύ τους να τακτοποιούν υποθέσεις, να αναβάλουν συζητήσεις στη βουλή, να διακόπτουν με πρωτοφανή τρόπο συνεδριάσεις, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν» επισήμανε.

Ξαφνικά επειδή κινδυνεύει να υπάρξει κυβερνητική κρίση λέτε ότι διακόπτετε την συνεδρίαση, είπε ο κ. Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για κυβέρνηση-οπερέτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος  σημείωσε ότι «είναι ηλίου φαεινότερο-έστω και του μισού του ήλιου του ΠΑΣΟΚ,που έχει δύσει-ότι διακόπτεται η διαδικασία διότι πρέπει να τα βρουν οι συνέταιροι για το μείζον θέμα της Μπαλτακιάδας»

«Μη μεγαλοποιείτε τα πράγματα» απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη η οποία εξηγώντας το λόγο της διακοπής σημείωσε ότι έχουν έρθει κάποιες βελτιώσεις, η ώρα είναι 11 το βράδυ και χρειάζεται χρόνος.

Η διαφωνία του ΠΑΣΟΚ σε τέσσερα κυρίως άρθρα οδήγησε σε διακοπή την αποψινή συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου που αφορά διορθωτικές παρεμβάσεις στον «Καλλικράτη», στη Βουλή. Η συζήτηση θα συνεχιστεί τελικά αύριο, με στόχο να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα και να καμφθούν οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, παρενέβη κατά τη συζήτηση προειδοποιώντας ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν γίνουν βελτιωτικές αλλαγές στα τέσσερα αυτά άρθρα. Βελτιωτικές αλλαγές ζήτησαν και βουλευτές της ΝΔ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα άρθρα τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά που αφορούν στον Συμπαραστάτη του Δημότη, την εκχώρηση ή την ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, τη δυνατότητα να τίθενται σε αργία οι αιρετοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, την απαλλαγή όσων οφείλουν πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για παράνομες πινακίδες.

Τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει και ο Γιώργος Ντόλιος, όταν ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση για τον Συμπαραστάση του Δημότη αν καταλήγει να διορίζεται από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Παράλληλα, χαρακτήρισε «μνημείο κακής νομοθέτησης το άρθρο 77 για τις παράνομες πινακίδες, καθώς νομιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο όσοι παρανόμησαν και δεν πλήρωσαν τα πρόστιμα».

Ακόμα εξέφρασε την αντίθεσή του στη διάταξη για την εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις ότι δεν θα τεθεί εν αμφιβόλω η μισθοδοσία. Βελτιωτικές αλλαγές ζήτησε και για τη διάταξη που αφορά τις περιπτώσεις που τίθενται σε αργία αιρετοί. Ο κ. Ντόλιος πρότεινε για πλημμελήματα να μην τίθενται σε αργία οι αιρετοί χωρίς εφετειακή απόφαση, ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές.

markogiannakis

Πηγή: enikos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook