Χαμός στην Ανδρο για τα μαγειρέματα της Μενεγάκη και του Ευδόκιμου | Photos + Video

χαμός-στην-ανδρο-για-τα-μαγειρέματα-τη-567159

Η σχιζοφρένεια της ελληνικής κουλτούρας αποτυπώθηκε χθες το βράδυ με τον καλύτερο τρόπο σε μία άτυπη μονομαχία που έδωσαν στη Χώρα της Ανδρου η Ελένη Μενεγάκη και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Με λίγα μόνο μέτρα διαφορά η διάσημη παρουσιάστρια και ο συνθέτης παρουσίασαν τη δική τους πρόταση διασκέδασης:

Από τη μία η Μενεγάκη μαγείρεψε μακαρονάδες και σκορδαλιά στην κεντρική πλατεία της Χώρας στην Ανδρο μαζί με τον ηγούμενο της Μονής Παναχράντου, Ευδόκιμο. Από την άλλη ο Κραουνάκης άνοιγε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου του Παντελή Βούλγαρη.

Από τη μία το πλήθος, που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία, αποθέωνε την παρουσιάστρια και από την άλλη οι μουσικές και τραγούδια όπως η «Σωτηρία της ψυχής», «Ποτέ δεν θα μπω σε άλλο σώμα», «Γερνάω μαμά»… Η κυρία Μενεγάκη μαζί με τον ηγούμενο Ευδόκιμο ξεκίνησαν από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου να μαγειρεύουν μακαρονάδες και σκορδαλιά στη μεγάλη πλατεία, όπου η παρουσία κόσμου δεν είχε προηγούμενο. Εννέα στις 10 ήταν γυναίκες και οι περισσότερες άνω των 50 ετών, πολλές είχαν φτάσει στο σημείο με πούλμαν από διάφορα σημεία του νησιού.

Όταν ο ηγούμενος φώναξε στο μικρόφωνο ότι έχει ετοιμάσει μακαρόνια για 3.200 άτομα, το κοινό ξέσπασε σε ουρανομήκεις κραυγές και χειροκροτήματα. Ο Ευδόκιμος εκτός από το να μαγειρέψει, φρόντισε να πουλήσει και τα βιβλία του με τις συνταγές του…

500 μέτρα πιο μακριά, στις 9.15 στο ανοιχτό θέατρο της Χώρας ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα σήμαιναν την έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Ανδρου που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, υπό τη χορηγία του εφοπλιστή Αλκιβιάδη Τάττου, και θα παρουσιαστούν σημαντικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και μπαλέτο. Περίπου 800 άτομα που παρακολούθησαν τον Κραουνάκη αφέθηκαν σε μία ατμοσφαιρική συναυλία, που ξεχείλισε συναίσθημα…
protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook