Χαμός σε σχολείο όπου οι μαθητές πήγαν με φούστα μπλούζα | Video

χαμός-σε-σχολείο-όπου-οι-μαθητές-πήγαν-145747

Περίπου 100 μαθητές πήγαν για μάθημα σήμερα φορώντας φούστες σε ένα λύκειο στη Νάντ της δυτικής Γαλλίας, προκειμένου να καταγγείλουν συμβολικά τον σεξισμό στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που υποστήριξαν οι σχολικές αρχές και που προκάλεσε διαμάχη.

«Τη δανείστηκα από την αδελφή μου», «εμένα μου τη δάνεισε η μητέρα μου» εξήγησαν οι μαθητές στην είσοδο του λυκείου Κλεμανσό, οι οποίοι φόραγαν φούστες μπλε, μοβ, μαύρες ή εμπριμέ, με βολάν, ακόμα και σκοτσέζικα κιλτ.

fousta 1Περίπου 100 μαθήτριες, που φόραγαν επίσης φούστες, συμμετείχαν σε αυτήν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του σεξισμού που είχαν ονομάσει «Αυτό που ξεσηκώνει η φούστα» μετά την πρωτοβουλία μελών των μαθητικών συμβουλίων και την οποία αποδέχτηκε η Ακαδημία της Νάντης στη βάση του εθελοντισμού των ιδρυμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στόχος σωρείας επικρίσεων από βουλευτές της Δεξιάς, όπως επίσης και από οργανώσεις που αντιτίθενται στο γάμο ομοφυλοφίλων, που κατέστη νόμιμος το Μάιο του 2013 και άλλους.

Ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Χαμόν, απαντώντας την Τετάρτη στη βουλευτή του συντηρητικού UMP Βερονίκ Λουαζί που κατήγγειλε «μια επιχείρηση συστηματικής κατεδάφισης των σημείων αναφοράς που συγκροτούν τη δομή των παιδιών μας» κατήγγειλε με τη σειρά του τα «ψέματα που διαδίδουν οι ακραίες οργανώσεις».

Σε μια διαδήλωση εναντίον του σεξισμού μπροστά από ένα λύκειο της Νάντης, σημειώθηκαν συμπλοκές και χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

fousta2

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook