Χαμπάρι δεν πήραν! Πίνακες του Γουόρχολ είχαν κλαπεί για χρόνια και είχαν αντικατασταθεί με αντίγραφα

χαμπάρι-δεν-πήραν-πίνακες-του-γουόρχο-284241

Μία από τις πιο παράξενες κλοπές έργων τέχνης αποκαλύφθηκε χθες στο Λος Άντζελες. Θέλοντας να ισιώσουν τον πίνακα του Γουόρχολ μέσα στο πλαίσιο στο οποίο ήταν τοποθετημένο, έκπληκτοι οι ιδιοκτήτες του ανακάλυψαν ότι στην θέση του δεν βρισκόταν το γνήσιο έργο του μεγάλου Αμερικανού ζωγράφου, αλλά ένα πιστό αντίγραφο. Χωρίς όμως την υπογραφή του, κάτι που όπως ήταν φυσικό κίνησε τις υποψίες και οδήγησε στην αποκάλυψη της μεγάλης απάτης.

Οι εννέα πίνακες οι οποίοι ανήκαν σε μία εταιρία του Λος Άντζελες, έχουν αξία πάνω από 350.000 δολάρια, και κλάπηκαν από τα κεντρικά γραφεία της συγκεκριμένης εταιρίας κάποια στιγμή τα προηγούμενα τρία με τέσσερα χρόνια χρόνια. Ο ακριβής χρόνος δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς τα αρχεία από τις κάμερες έχουν πια σβηστεί.

Ενώ κανείς ακόμα δεν μπορεί να εξηγήσει την μέθοδο την οποία ακολούθησαν οι κλέφτες, καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολο και αρκετά χρονοβόρο να προχωρήσουν σε όλη αυτή την διαδικασία σε μία και μόνο «επίσκεψή» τους στα γραφεία της εταιρίας.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι κλέφτες είχαν τραβήξει φωτογραφίες από τους πίνακες και είχαν ετοιμάσει πιστά αντίγραφα σε εκτυπωτές υψηλής ευκρίνειας, ώστε να μην είναι άμεσα εμφανής η διαφορά. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ένας τουλάχιστον από τους πίνακες πρέπει να έχει ήδη πωληθεί σε δημοπρασία μεγάλου οίκου τηης Νέας Υόρκης.

Τα έργα αυτά αφορούν πίνακες από την σειρά «Δέκα Εβραίοι του 20ού αιώνα» του 1980, ενώ κάποια από αυτά ανήκουν στην σειρά «Eίδη υπό εξαφάνιση» του 1983, μεταξύ των οποίων και η πολύ γνωστή «Σιβηριανή τίγρης».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook