Χήρεψε και ξαναπαντρεύτηκε αλλά… συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη της νεκρής συζύγου

χήρεψε-και-ξαναπαντρεύτηκε-αλλά-συν-151263

daneio_548_355Τη σύνταξη από το ΙΚΑ, εισέπραττε επί τεσσεράμισι χρόνια 58χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. O 58χρονος είχε κάνει δεύτερο γάμο τον Αύγουστο του 2009, τον οποίο όμως δεν δήλωσε -ως όφειλε- στο Ίδρυμα, έτσι ώστε να συνεχίζει να εισπράττει τη σύνταξη χηρείας από την πρώτη του σύζυγο που είχε πεθάνει!

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, που υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έως τον περασμένο Δεκέμβριο εισέπραξε παράνομα τουλάχιστον 18.736 ευρώ, ποσό που αποτελεί συγχρόνως ζημιά για το ΙΚΑ.

Στο μεταξύ, σε άλλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε κατά τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονης οδοντιάτρου στην Αθήνα, η οποία, όπως προέκυψε, δεν είχε εκδώσει οχτώ αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς, διαφόρων χρηματικών ποσών, για τις διαχειριστικές περιόδους 2011 και 2012.

Εξάλλου, από τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 52χρονη δεν είχε ενημερώσει εμπρόθεσμα το τηρούμενο βιβλίο εσόδων/εξόδων για το πρώτο 5μηνο του 2010, όπως και για τα έτη 2011 και 2012. Επίσης, προέκυψε ότι δεν είχε καταχωρήσει δύο ασθενείς στο τηρούμενο βιβλίο ασθενών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook