«Πνίγηκε» το Ηράκλειο | Καρεκλοπόδαρα με πολλά προβλήματα | Photos

πνίγηκε-το-ηράκλειο-καρεκλοπόδαρα-180355

irakleio_kakokairiaΑπίστευτη νεροπονητή αντιμετώπισε το απόγευμα της Τετάρτης το Ηράκλειο! Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν ένα μικρό χάος, καθώς η βροχόπτωση ήταν ίσως η σφοδρότερη που έχουμε δει μέχρι αυτή τη στιγμή φέτος.

Χαρακτηριστικό της μίνι κακοκαιρίας, το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου σε διάστημα δύο ωρών από τις 6:30 έως και τις 8:30 το βράδυ, δέχτηκε 70 κλήσεις πολιτών.

Από αυτές 6 συνεργεία, 18 άνδρες, μετέβησαν σε 22 περιπτώσεις και χρειάστηκε να επέμβουν στις 11. Από αυτές τρεις αφορούσαν σε κοπές δένδρων επί της εθνικής οδού και οκτώ αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Μέχρι και αργά το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέχιζε την άντληση των νερών παραμένοντας σε επιφυλακή μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περίπτωση που στη διάρκεια της νύχτας εκδηλωθούν ανάλογα ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, δύο δένδρα έπεσαν στην εθνική οδό, προκαλώντας κομφούζιο ενώ έχει προκληθεί και τροχαίο στον ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου της Κνωσού. Η κίνηση στο σημείο αυτό του ΒΟΑΚ ήταν εξαιρετικά δυσχερής και τα αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει μια τεράστια ουρά.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμμάρους ήδη μετά από μερικά λεπτά βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στις ανατολικές συνοικίες του Ηρακλείου. Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις κλήθηκε η πυροσβεστική από ενοίκους σπιτιών τα οποία πλημμύρισαν, ενώ άγνωστες είναι ακόμη οι διαστάσεις των καταστροφών που προκλήθηκαν.  Πλημμυρισμένο είναι και ένα κατάστημα στην οδό Έβανς.

Πάντως, σε πολλές περιοχές ακόμη και εντός της πόλης του Ηρακλείου σημειώθηκε χαλαζόπτωση, ενώ ταυτόχρονα με τη σφοδρή βροχή έχουμε και ισχυρούς ανέμους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν δυσχερής σε όλη την πόλη και μάλιστα για αρκετή ώρα είχε κλείσει το ένα ρεύμα της οδού Παπαναστασίου.

 

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook