Χάμος στο Διαδίκτυο με τη μητέρα που θηλάζει ταυτόχρονα τον γιο της και τον φίλο του! | Photo

χάμος-στο-διαδίκτυο-με-τη-μητέρα-που-θη-275596

«Θύελλα» σχολίων και αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την απόφαση μιας 26χρονη μητέρας από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ να ανεβάσει» στο facebook μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να θηλάζει το 16 μηνών γιο της και τον 18 μηνών φίλο του παιδιού της!

Κι όμως, η Jessica Anne Colletti «γιόρτασε» με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο την παγκόσμια εβδομάδα Θηλασμού, γράφοντας: «Χαρούμενη παγκόσμια εβδομάδα Θηλασμού! Προσέχω τον γιο της φίλης μου όταν εκείνη εργάζεται και θηλάζω και τους δυο εδώ και έναν χρόνο. Υπάρχει τόση πολλή αγάπη μεταξύ αυτών των αδερφών εκ γάλακτος. Μοιραζόμαστε έναν ξεχωριστό δεσμό».

Η 26χρονη αποκάλυψε πως ξεκίνησε να θηλάζει το παιδί της φίλης της όταν εκείνο ήταν 5 μηνών και εκείνο απέρριψε το μητρικό γάλα εμπορίου που έπινε, ενώ όπως φαίνεται η μητέρα του παιδιού συμφωνεί πλήρως με την ιδέα.

«Τον θήλαζε, αλλά δεν είχε χρόνο. Εγώ θήλαζα ήδη τον γιο μου, οπότε μου φάνηκε λογικό να ταΐσω κι εκείνον με τον ίδιο τρόπο», όπως εξηγεί στην Daily Mail.

«Η φίλη μου και ο γιος της ζουν μαζί με εμένα και τον σύζυγό μου. Ξέρει τα πάντα για εμένα και με εμπιστεύεται για την φροντίδα του παιδιού της», τονίζει η 26χρονη, έπειτα από την μεγάλη έκταση που πήρε μέσω του Διαδικτύου το θέμα.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε τεράστια απήχηση, τόσο θετική όσο και αρνητική.

Κάποιος υποστηρικτής της κίνησης της Colletti σχολίασε: «Μακάρι να μπορούσα να πατήσω το «like» 1000 φορές», ενώ κάποιος άλλος χρήστης έγραψε: «Οι τροφοί έχουν σώσει πάρα πολλές ζωές από το παρελθόν».

Πάντως, άλλοι δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι σίγουρος πως η φίλη σου ΔΕΝ είναι σύμφωνη με κάτι τέτοιο» και «συγγνώμη, αλλά αυτό είναι περίεργο».

Όσον αφορά την κριτική που της ασκήθηκε, η Colletti λέει πως: «Χαίρομαι που συγκέντρωσα τόσο θερμά σχόλια από τους υποστηρικτές του θηλασμού, αλλά δεν μου κάνουν εντύπωση τα αρνητικά σχόλια. Πολλοί δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για τις σχέσεις του θηλασμού», ενώ συμπλήρωσε πως: «Η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου στήθους και η άποψη πως το μητρικό γάλα είναι «σιχαμένο» επειδή είναι σωματικό υγρό είναι ριζωμένη μέσα μας μέσω της κοινωνίας, των μέσων ενημέρωσης και της έλλειψης του μητρικού θηλασμού στην καθημερινή μας ζωή».

thilasmos pensy dΗ επίμαχη φωτογραφία

Όταν ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να ταΐζει τα παιδιά, εφ’ όσον ήθελε, η 26χρονη Colletti απάντησε με ένα αφοπλιστικό «σίγουρα».

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τη βρεφική και παιδική διατροφή, το γάλα από μια υγιή τροφό είναι η δεύτερη καλύτερη εναλλακτική λύση για τη διατροφή ενός μωρού, όταν ο άμεσος θηλασμός δεν είναι επιλογή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2009, η ηθοποιός Salma Hayek προκάλεσε σάλο όταν θήλασε ένα νεογέννητο μωρό κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής επίσκεψης στη Σιέρα Λεόνε. Όπως είχε δηλώσει τότε: «Το μωρό ήταν απόλυτα υγιές, αλλά η μητέρα δεν είχε γάλα».

«Ήταν πολύ πεινασμένος. Τότε ήδη θήλαζα την κόρη μου, Valentina, αλλά είχα ακόμα πολύ γάλα κι έτσι θήλασα το μωρό», σημείωσε.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook