Φωτογραφίες σοκ από το λουτρό αίματος σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν

φωτογραφίες-σοκ-από-το-λουτρό-αίματος-322759

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τον εφιάλτη από το μακελειό στο Πακιστάν. Το αίμα των 21 νεκρών και δεκάδων τραυματιών κάλυψε τα πάντα στον χώρο του πανεπιστημίου Μπάτσα Χαν.

Ένοπλοι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και εκτέλεσαν φοιτητές και καθηγητές, πυροβολώντας αδιακρίτως. Μεταξύ των νεκρών είναι και 4 από τους μαχητές που σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τις αρχές που έβαλαν τέλος στο λουτρό αίματος.

Οι περισσότεροι από τους φοιτητές που δολοφονήθηκαν, έχασαν τη ζωή τους όταν οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μέσα τους κοιτώνες των αρρένων. Ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Μπιλάλ Άχμαντ Φαΐζι δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται φοιτητές, φρουροί, αστυνομικοί και τουλάχιστον ένας καθηγητής.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν. «Οι καμικάζι μας διέπραξαν την επίθεση κατά του πανεπιστημίου του Μπάτσα Χαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής των Ταλιμπάν Ουμρ Μανσούρ, που ανήκει στην πτέρυγα Τεχρίκ-Ι-Ταλιμπάν Πακιστάν του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, και φέρει το όνομα διοικητή των Ταλιμπάν που σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2013.

«Η επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για την επιχείρηση Ζαρμπ-ι-Αζμπ, μια ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξάγει αυτήν την περίοδο ο στρατός στις ζώνες στις οποίες ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν», είπε και απείλησε και με άλλες επιθέσεις.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook