Φωτιά στα ακίνητα βάζει η τρόικα!

φωτιά-στα-ακίνητα-βάζει-η-τρόικα-14959

spitiaΣτην κλίνη του Προκρούστη έχουν μπει οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ το -υπόγειο- σκληρό παζάρι που διεξάγεται ήδη με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας οδηγεί, προς το παρόν τουλάχιστον, στο «σούβλισμα» των ιδιοκτητών!

Αν και η αρμόδια επιτροπή πρέπει, με εντολή του οικονομικού επιτελείου, να παραδώσει το πόρισμά της στις αρχές Ιουλίου, οι «μυστικές» συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει, ώστε να αποφευχθεί δημιουργία «χάσματος» όταν ξεκινήσουν οι επίσημες διαβουλεύσεις, που θα δημιουργήσει εντάσεις και ενδεχομένως «καραμπόλες» με άγνωστες απαιτήσεις από τους δανειστές, αναστατώνοντας την κτηματαγορά – που πνέει τα λοίσθια!

Η απόσταση πάντως είναι μεγάλη, όπως αναφέρουν κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η τρόικα απαιτεί μέση αύξηση των αντικειμενικών τιμών κατά περίπου 20% στα εντός σχεδίου ακίνητα, ενώ αυξήσεις κατά 30% αναμένει για τα εκτός σχεδίου ακίνητα και τα αγροτεμάχια. Αυξήσεις οι οποίες φυσικά θα επηρεάσουν το… πορτοφόλι των ιδιοκτητών, αν ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις στους φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα και υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.

Το βασικό επιχείρημα των δανειστών για τις αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών είναι ότι το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές – ελαφρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων θα προκαλέσει σημαντικές απώλειες στα κρατικά ταμεία, οι οποίες θα πρέπει να αντισταθμιστούν.

 

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook