Φως θα ρίξουν τα «μαύρα» κουτιά | Στο σημείο Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι

φως-θα-ρίξουν-τα-μαύρα-κουτιά-στο-ση-228988

aeroporiko alpeisΣοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλεί η αεροπορική τραγωδία στην καρδιά της Ευρώπης. Και οι 150 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της θυγατρικής της Lufthansa, Germanwings, έχασαν τη ζωή τους μετά την συντριβή του Airbus στις γαλλικές Άλπεις. Το Airbus εκτελούσε το δρομολόγιο από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ.

Η γερμανική εταιρία Lufthansa προς το παρόν αντιμετωπίζει το τραγικό περιστατικό ως δυστύχημα, ενώ την ίδια ώρα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τονίζει ότι κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατία», λένε από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ολάντ, Μέρκελ, Ραχόι, Ομπάμα και Κάμερον εξέφρασαν την θλίψη τους για την αεροπορική τραγωδία.

«Ανεξήγητη η ταχεία απώλεια ύψους του αεροπλάνου»

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά ήδη εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε για εξέταση των δεδομένων του ώστε να καθοριστούν τα αίτια της καταστροφής, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

«Τα μόνα πράγματα που μπορώ να πω είναι ότι η ταχεία απώλεια ύψους του αεροσκάφους είναι ανεξήγητη», δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Δεν υπήρξε καμία επαφή μέσω ασυρμάτου και σε σύντομο χρόνο το αεροσκάφος έχασε ύψος» πριν πέσει στα βουνά, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο μέσω ραδιοσυχνότητας αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση», τόνισε ο εισαγγελέας.

Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας «δώδεκα ιατροδικαστές και ειδικοί ανθρωπολόγοι» θα είναι σε ετοιμότητα σήμερα για να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, χρησιμοποιώντας δείγματα DNA.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία στο αεροσκάφος επέβαιναν 67 Γερμανοί, και 45 Ισπανοί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν και πολλοί Τούρκοι. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν δύο βρέφη και 16 Γερμανοί μαθητές Λυκείου.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο φως στο τι συνέβη τα τελευταία λεπτά της πτήσης αναμένεται να δώσει το μαύρο κουτί που βρέθηκε στο σημείο της πτώσης. Τη στιγμή της συντριβής επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο τις ώρες που ακολούθησαν μετά την συντριβή, ο καιρός επιδεινώθηκε, ενώ για σήμερα οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο ακόμη και για χιονοπτώσεις.

Όλοι οι αναλυτές μέχρι στιγμής θεωρούν ως πιθανότερη εκδοχή την μηχανική βλάβη. Το μαύρο κουτί περιέχει όλες τις λεπτομέρειες και θα αναλυθεί ενδελεχώς, προκειμένου να φανούν τα αίτια. Κάθε αεροσκάφος έχει δύο μηχανισμούς που αποθηκεύουν τα δεδομένα της πτήσης.

Διασώστες κατάφεραν μετά από ώρες να προσεγγίσουν το σημείο του δυστυχήματος, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης αστυνομικοί και πυροσβέστες. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ελικόπτερα, που από την πρώτη στιγμή πέταξαν πάνω από τις γαλλικές Άλπεις. Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν σε μία έκταση περίπου 200 μέτρων, ενώ τα μεγαλύτερα από αυτά είχαν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου.

Το βράδυ, όσοι βρίσκονταν στο σημείο της τραγωδίας εξοπλίστηκαν με φακούς και ειδικό εξοπλισμό διάσωσης, προκειμένου να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην γειτονική πόλη Seyne les Alpes έχει στηθεί ένα προσωρινό νεκροτομείο, σε ένα αθλητικό κέντρο.

Το Airbus ήταν ένα από τα παλαιότερα για το μοντέλο A320, καθώς ξεκίνησε τις πτήσεις το 1991, με τα χρώματα της γερμανικής Lufthansa. Ο πιλότος της πτήσης είχε εμπειρία δέκα χρόνων. Το αεροσκάφος έφτασε στα 38.000 πόδια και στη συνέχεια άρχισε να χάνει ύψος. Στα 6.800 πόδια, χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχανε 3.000 με 4.000 πόδια το λεπτό, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι φυσιολογικό μόνο όταν τα αεροσκάφη βρίσκονται σε διαδικασία προσγείωσης.

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook