Φυλάκιση ενός έτους στον Ηλία Παναγιώταρο

φυλάκιση-ενός-έτους-στον-ηλία-παναγιώ-246036

panagiotarosΟ εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» της Χρυσής Αυγής και βουλευτής του εν λόγω κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος, καταδικάστηκε σήμερα από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Ηλία Παναγιώταρο σε φυλάκιση 12 μηνών για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Η υπόθεση αφορά σε εμφάνιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014, στο τηλεοπτικό κανάλι «Κόντρα» και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα. Εκεί, ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε αποκαλέσει τον Γ. Σγουρό «άνθρωπο του Μπόμπολα» και «διαπλεκόμενο».

Σήμερα, η υπόθεση εκδικάσθηκε από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο με τον κατηγορούμενο να μην εμφανίζεται όμως στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο Γ. Σγουρός στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι οι επίδικες τηλεοπτικές δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του και έγιναν για λόγους πολιτικούς, προκειμένου να τον πλήξουν προεκλογικά.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στον Ηλία Παναγιώταρο ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook