Φραπέ γλυκό και τη… δόση του ζήτησε ο παιδοκτόνος

φραπέ-γλυκό-και-τη-δόση-του-ζήτησε-ο-π-245269

paidoktonos

Ψύχραιμος, μεθοδικός και αμετανόητος ο 27χρονος που σκότωσε την 4χρονη Άννυ

Οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν τα συναισθήματα που έχει δημιουργήσει στο πανελλήνιο η αποκάλυψη του τρόπου που διαπράχθηκε η παιδοκτονία με θύμα την 4χρονη Άννυ, αλλά και το πως ο 27χρονος παιδοκτόνος επιχείρησε να «εξαφανίσει» κάθε ίχνος της πράξης του, αλλά και το άψυχο σώμα του μικρού παιδιού.

Οι λεπτομέρειες με τις οποίες ο βιολογικός πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού περιέγραψε, κατά την ανάκριση, την αποτρόπαιη πράξη του, η ψυχραιμία και η μεθοδικότητα που διαπιστώθηκε από τους ειδικούς στην εκτέλεση της παιδοκτονίας «λύγισαν» ακόμα και τους πιο σκληρούς αστυνομικούς.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες κάθε νέα πτυχή που αποκαλύπτεται για την τραγική κατάληξη της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή αστυνομικά χρονικά προκαλεί ανατριχίλα, αλλά και αποστροφή σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη.

Σήμερα ο 27χρονος από τη Βουλγαρία θα μεταχθεί στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου θα προφυλακιστεί. Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα, οπού ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.

  • Σοκαρισμένοι ακόμα και οι εμπειρότεροι αστυνομικοί

Μόνο ένα άτομο με ανύπαρκτα συναισθήματα θα μπορούσε να ενορχηστρώσει και να εκτελέσει με τέτοια μεθοδικότητα και λεπτομέρεια το αποτρόπαιο έγκλημα. Αυτός όμως που όχι μόνο όπλισε το χέρι του και σκότωσε τη μικρή Άννυ επιχειρώντας να εξαφανίσει και το τελευταίο ίχνος της πράξης του, ήταν ο βιολογικός της πατέρας.

  • Η απολογία-σοκ του στυγερού παιδοκτόνου

Ψυχρό, κυνικό, αμετανόητο, που είχε προγραμματίσει με την παραμικρή λεπτομέρεια, λένε οι αστυνομικές αρχές πως είναι το άτομο που δολοφόνησε την 4χρονη Άννυ. Όπως είπε ο διοικητής ασφαλείας Αττικής Χρ. Παπαζαφείρης ασχολήθηκε με κάθε λεπτομέρεια για να εξαφανίσει τα ίχνη της ανήλικης. Και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο σε διεθνές επίπεδο το έγκλημα και τον τρόπο εξαφάνισης της σορού.

Η δολοφονία έγινε την Μεγάλη Πέμπτη, είπε ο κ. Παπαζαφείρης και ο 27χρονος άρχισε να εξαφανίζει κάθε ίχνος από την Μεγάλη Παρασκευή. Κυριακή του Πάσχα εξαφάνισε το τελευταίο στοιχείο. Μάλιστα, αμέσως μετά πούλησε την κούνια, το καροτσάκι και τα παιχνίδια της 4χρονης για 55 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν κηλίδες αίματος της ανήλικης σε πολλά σημεία και αντικείμενα του διαμερίσματος, που δεν δικαιολογούνταν, σημείωσε ο διοικητής της ασφάλειας και ανέφερε ότι προσπάθησε να εξαφανίσει μεθοδικά κάθε ίχνος της αποτρόπαιας πράξης του, αλλάζοντας τα οικιακά σκεύη ακόμα και την σφουγγαρίστρα, ενώ ξήλωσε και τις σωληνώσεις του σπιτιού. Μάλιστα, για να μην βλέπουν οι γείτονες τι ακριβώς έκανε έβαλε πετσέτες στα παράθυρα του σπιτιού.

Από το τον τρόπο που έκανε το έγκλημα εκτιμάται ως αδύνατη η εύρεση της σορού, πρόσθεσε. Ο διοικητής Εγκλημάτων κατά ζωής Γ. Παπασηφάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι η ανήλικη ήταν άρρωστη ή αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, «ήταν απόλυτα υγιές σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν».

Κίνητρα σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η ζήλια και τα χρήματα, καθώς η σύζυγός του είχε σκοπό να μετακομίσει εκτός Ελλάδας και εκείνος θα έχανε τον άνθρωπο που τον χρηματοδοτούσε, καθώς δεν είχε εργαστεί ποτέ.

Η Άννυ μέχρι πριν δύο μήνες ζούσε στη Βουλγαρία με τον παππού και τη γιαγιά της. Όταν ήρθε στην Ελλάδα βίωσε την κακοποίηση από τον πατέρα της.

  • Ο διάλογος που σόκαρε τους αστυνομικούς

Ανήκουστα ήταν αυτά που είπε ο πατέρας της τετράχρονης κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του, που κράτησε πέντε ώρες. Για μετρ στο ψέμα και το θέατρο κάνουν λόγο οι αξιωματικοί.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό που τον ανέκρινε πρόκειται για έναν νεαρό που είναι απόλυτα ψύχραιμος, μεθοδικός και που πετύχαινε αυτό που ήθελε με την πονηριά του. Ο διάλογος μεταξύ αστυνομικού και εγκληματία που αποκάλυψε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σοκάρει.

Αστυνομικός: «Έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; ξέρεις τι μου λες; έχω ανακρίνει εγκληματίες εδώ και είκοσι χρόνια»

Παιδοκτόνος: «Εγώ αυτό που θέλω να μου φέρεις τώρα είναι ένα φραπέ γλυκό, ένα ψωμί και να με πας για τη δόση μου και θα είμαι μια χαρά».

Ακόμη, τα στοιχεία που δίνει ο φίλος του 27χρονου πατέρα για το πως συμπεριφερόταν στην τετράχρονη Άννυ είναι ανατριχιαστικά.

Λέει συγκεκριμένα ο Βούλγαρος φίλος του: «Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Μάλιστα μια στιγμή τον είδα να κάνει μπάνιο το παιδί με κρύο νερό μέσα στον χειμώνα. Ήταν σα να το τιμωρούσε για κάτι. Του φώναξε να βάλει λίγο ζεστό νερό στο παιδί, γιατί έκλαιγε από το κρύο».

  • Παραλίγο να λιντσάρουν τον παιδοκτόνο

Σκηνή «λαϊκού δικαστηρίου» θύμιζε χθες η Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκαν για να απολογηθούν ο παιδοκτόνος και η 25χρονη μητέρα της μικρής Άννυ. Πολλοί πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα δικαστήρια για υποθέσεις τους κινήθηκαν προς το μέρος του ζευγαριού, απειλώντας να λιντσάρουν το δράστη. Τόσο ο 27χρονος, όσο και η 25χρονη από τη Βουλγαρία φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροπέδες και συνοδεύονταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Από το πλήθος ακούστηκαν βαρύς ύβρεις για την πράξη τους.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook