Φρίκη στο Χαλέπι: Βομβάρδισαν νοσοκομείο, νεκρός ο τελευταίος παιδίατρος της πόλης!

φρίκη-στο-χαλέπι-βομβάρδισαν-νοσοκομ-363423

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των δυνάμεων της Δαμασκού την περασμένη νύκτα κατά νοσοκομείου στο Χαλέπι, που βρίσκεται υπό των έλεγχο των σύρων ανταρτών, σκότωσαν 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά και τον τελευταίο παιδίατρο της πόλης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 49 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι τις τελευταίες έξι ημέρες.

Για τους κατοίκους του Χαλεπιού, η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από δύο μήνες στη Συρία έχει καταρρεύσει, εν μέσω της κλιμάκωσης των πολυαίμακτων βομβαρδισμών, μολαταύτα οι μεγάλες δυνάμεις επιμένουν πως η εκεχειρία συνεχίζει γενικά να τηρείται ακόμη.

«Δεν ξέρω για ποια εκεχειρία μιλάνε. Δεν υπάρχει καμιά εκεχειρία εδώ», ανέφερε ο Αμπού Μοχάμεντ, κάτοικος μιας –ελεγχόμενης από τους αντάρτες– συνοικίας της πόλης του Χαλεπιού.

«Οι βομβαρδισμοί και οι ρίψεις ρουκετών δεν σταματούν ποτέ. Είναι λες και γίνεται παγκόσμιος πόλεμος», συνέχισε ο καταστηματάρχης, πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Οι μεγάλες δυνάμεις ήλπιζαν ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή την 27η Φεβρουαρίου, θα έδινε ώθηση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο καθεστώς και τους αντάρτες με στόχο να βρεθεί πολιτική λύση και να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 270.000 ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αλλά στη Γενεύη, ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ολοκληρώθηκε σήμερα χωρίς να υπάρξει καμιά πρόοδος, αφού οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης και για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας.

Τις τελευταίες ημέρες οι βομβαρδισμοί στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, κυρίως στην ομώνυμη πρωτεύουσά της, έχουν πολλαπλασιαστεί κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 100 άμαχους από την Παρασκευή.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook