«Φουντώνουν» τα σενάρια για πρόταση μομφής από ΝΔ για τη συμφωνία | Μαζεύουν υπογραφές

φουντώνουν-τα-σενάρια-για-πρόταση-μ-695835

Την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας για τη συμφωνία στο Σκοπιανό ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να διαπιστωθεί εάν η Βουλή περιβάλλει τη συμφωνία με εμπιστοσύνη και εάν η κυβέρνηση έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα πολιτικής νομιμοποίησης υπό την έννοια πως ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία χωρίς την στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου.

Στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων.

Η συνάντηση των δύο αντρών ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί και διήρκεσε για μισή ώρα. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της ΝΔ ήταν αυτός που είχε ζητήσει ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για την Τρίτη και εντέλει μετατέθηκε για σήμερα το πρωί.

Τα σενάρια για κατάθεση πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εξετάζει έντονα τις τελευταίες ώρες η Νέα Δημοκρατία.

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταθέσει την πρόταση μομφής αύριο, σταματά αυτόματα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και η ψήφισή του και ξεκινά η διαδικασία της συζήτησης πρότασης μομφής.

Το δεύτερο σενάριο θέλει την πρόταση μομφής να κατατεθεί την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανακοινώσει ότι θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή για τη συμφωνία.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του Μητσοτάκη στη Βουλή, καθώς υπάρχουν σκέψεις για επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με τον Νίκο Βούτση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει αίτημα ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει την έγκριση της Βουλής πριν υπογράψει συμφωνία. Αν το αίτημα απορριφθεί τότε η ΝΔ θα προχωρήσει σε κατάθεση πρόταση μομφής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το μεσημέρι άρχισε η συλλογή υπογραφών μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, ενέργεια απαραίτητη για την υποβολή πρότασης μομφής.

Ο σύντομος διάλογος μπροστά από τις κάμερες

Έναν σύντομο διάλογο μπροστά από τις κάμερες είχαν οι δύο άντρες, όπου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε αρχικά την επέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου και στη συνέχεια διεμήνυσε ότι θα επεμβεί και ο ίδιος.

Στη συνέχεια διατύπωσε το αίτημά του να έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν υπογραφεί.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook