«Φουλαριστό» μπήκε το «Πρέβελης» στο λιμάνι της Σητείας | Λαχτάρα για 218 επιβάτες

φουλαριστό-μπήκε-το-πρέβελης-στο-505848

Επιβάτες ανέφεραν ότι είχε προηγηθεί μπακ άουτ ενώ οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου έως ότου διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και εάν μπορεί να ταξιδεύσει

Σύμφωνα με το ekriti, το απόγευμα της Κυριακής, το πλοίο «Πρέβελη» με 218 επιβάτες, μπήκε για άγνωστο λόγο στο λιμάνι της Σητείας με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο καπετάνιος προσπάθησε να το σταματήσει με τις άγκυρες: Έριξε τη μία άγκυρα για να αναγκάσει το πλοίο να στρίψει και να σταματήσει πριν πέσει πάνω στην προβλήτα του λιμανιού. Στη συνέχεια έφτασε μακρύτερα από το σημείο πρόσδεσης, στο παλιό λιμάνι αλλά οι ελιγμοί του καπετάνιου απέτρεψαν τα χειρότερα. Κάνοντας πίσω τις μηχανές απέφυγε το επικίνδυνο σημείο.

Επιβάτες ανέφεραν ότι είχε προηγηθεί μπλακ άουτ ενώ οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου έως ότου διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και εάν μπορεί να ταξιδεύσει.

Τελικά το πλοίο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής απέπλευσε για το Ηράκλειο με 40 επιβάτες λιγότερους και αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti o Λιμενάρχης Σητείας κ. Γιώργος Παττακός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook