Φλόριντα: Χτυπά και πάλι το κουδούνι στο αιματοβαμμένο σχολείο

φλόριντα-χτυπά-και-πάλι-το-κουδούνι-στ-652437

Στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Ή τουλάχιστον έτσι επιχειρείται.

Με τις πληγές από το μακελειό να μην έχουν καλά – καλά κλείσει, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκ νέου σήμερα τα μαθήματα.

«Πρέπει να είμαστε δυνατοί σε τέτοιου είδους καταστάσεις, διότι είμαστε μια οικογένεια» ανέφερε η 17χρονη Τζένα Κόρστεν.

«Φοβάμαι, αλλά επίσης χαίρομαι που θα ξαναβρώ την αίσθηση κανονικότητας. Δεν ξέρω πώς θα νιώσω όταν επιστρέψω (στο σχολείο) χωρίς τους γονείς μου και κάτσω στην αίθουσα. Η σημερινή ημέρα θα είναι πολύ θλιβερή» ανέφερε από τη μεριά του ο 16χρονος Τάνζιλ Φίλιπ.

Εντός του σχολικού συγκροτήματος έχουν τοποθετηθεί 17 λευκοί σταυροί στη μνήμη των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Νίκολας Κρουζ. Το μακελειό σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, με τον πρώην μαθητή του σχολείου (ο οποίος είχε αποβληθεί λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς) να «γαζώνει» με ημιαυτόματο όπλο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παρά τα ψυχολογικά προβλήματα και τις «επικίνδυνες» αναρτήσεις του στα social media κατάφερε να προμηθευτεί νόμιμα τον οπλισμό με τον οποίο σκόρπισε τον θάνατο.

Μπλόκο στα όπλα

Οι θιασώτες της οπλοκατοχής επιμένουν ότι υπερασπίζονται το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να οπλοφορούν, την ώρα που οι πολέμιοι ζητούν αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κοινοβούλιο της Φλόριντα πρόκειται να εξετάσει αυτήν την εβδομάδα μια σειρά προτάσεων, μεταξύ των οποίων:

α) αύξηση του νόμιμου ορίου ηλικίας για την απόκτηση όπλου και

β) παράταση του χρόνου ελέγχου του ιστορικού των υποψήφιων αγοραστών όπλων.

Ωστόσο, η γερουσία της αμερικανικής πολιτείας απέρριψε μια τροποποίηση στη νομοθεσία που θα απαγόρευε τα ημιαυτόματα όπλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook