Φλαμπουράρης: Στο 13% ο ΦΠΑ στα Ξενοδοχεία

φλαμπουράρης-στο-13-ο-φπα-στα-ξενοδοχεί-237602

Παρότι όπως δήλωσε η κυβέρνηση προτίθεται να πάει στις Βρυξέλλες για να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τόνισε ότι αν εκβιάσουν οι δανειστές τον Αλέξη Τσίπρα, τότε ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, χαρακτήρισε θετική κίνηση την διεξαγωγή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης την Δευτέρα, ωστόσο ερωητηθείς για το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος στη Σύνοδο , είπε πως τότε ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος, μια προοπτική την οποία έχει απορρίψει πάντως μέχρι στιγμής ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13%, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπαχθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23% και τόνισε πως θα παραμείνει στο 13% όπως και η εστίαση.

Ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι παρά τις νέες προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση οι εταίροι μας δεν θα δεχθούν να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση «τορπιλίζοντας» τη συμφωνία, από την οποία – όπως τόνισε – απέχουμε μόλις 450 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η ΕΚΤ δεν θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πιθανώς το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή : ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook