Φλαμπουράρης: Αν έχουμε και του χρόνου, πλεόνασμα, θα το διαθέσουμε στα πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα

φλαμπουράρης-αν-έχουμε-και-του-χρόνου-237602

«Είχαμε από την αρχή διευκρινίσει ότι είναι μία σύνταξη που δίνεται για αυτή τη φορά γιατί έχουμε υπεραπόδοση εσόδων» εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζοντας στον ΑΝΤ1, ότι «οι ίδιοι οι θεσμοί δεν το προσμετρούν στο πλεόνασμα».

«Δεν θεσμοθετούμε 13η σύνταξη» αυτό αναγράφει και η επιστολή του κ. Τσακαλώτου και ήμασταν από την αρχή σαφής σε αυτό. «Τώρα έχουμε και τη δίνουμε, αν έχουμε και του χρόνου πλεόνασμα θα τη δώσουμε» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει» πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης: «πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε  πρέπει να πάρουν τα χρήματα».

Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. «επειδή «την πάτησε» και ιδεολογικά ήταν αντίθετη, αρχικά έλεγαν ότι ήταν ψίχουλα, μετά όταν πήγαμε να την ψηφίσουμε, τα έχασαν και οι βουλευτές της». Είπαν ότι δεν θα την ψηφίσουν, όταν «άκουσαν τους θεσμούς, ότι ήταν αντίθετοι» και επανέλαβε: «άκουσαν τους θεσμούς και συμμορφώθηκαν μαζί τους».

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι: «Δόθηκε μια μικρή ανάσα, ιδιαίτερα στον κόσμο που είναι πολύ φτωχός το να γίνεται τέτοια συζήτηση και τέτοια πολεμική, όχι κριτική, από τη μεριά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. είναι  πραγματικά έξω από τα πολιτικά πλαίσια».

«Δεν αφήσαμε ανθρώπους απ’ έξω, αν δεν πήραν κάποιοι την 13η σύνταξη, έχει γίνει λάθος και θα διορθωθεί» υπογράμμισε ενώ μιλώντας για το μέλλον υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να ελπίζει γιατί έρχονται καλύτερες μέρες.

«Πολύ γρήγορα θα κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει η ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα σοβαρής επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο» τόνισε προσθέτοντας ότι:  «Επειδή τα χρήματα που μπορεί να δανειζόμαστε εμείς θα μπουν όλα στην παραγωγή και όχι σε θαλασσοδάνεια, ή στις τσέπες αρμοδίων, ούτε μία δραχμή δεν θα πάει χαμένη και τα έσοδα του δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν».

Πηγή : avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook