«Φιλέτο» η Κρήτη για τους Άραβες | Πρότζεκτ εκατομμυρίων στα σκαριά !

φιλέτο-η-κρήτη-για-τους-άραβες-πρότζ-500885

Παρά την κρίση και τα «αγκάθια» της γραφειοκρατίας, το brand name της Κρήτης εξακολουθεί να «πουλάει» τρελά στο εξωτερικό και να προσελκύει ξένους επενδυτές, οι οποίοι, μέσω κυρίως του real estate, «τρέχουν» πρότζεκτ εκατομμυρίων. Κάποια είναι σε εξέλιξη και άλλα βρίσκονται στα …σκαριά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να φθάσει στην Κρήτη μεγαλοεπενδυτής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος έχει εκδηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον για την αγορά συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στην περιοχή της Μιλάτου-Σισίου. Ζήτησε μάλιστα να έρθει ο ίδιος στην Κρήτη, συνοδευόμενος από το επιτελείο του, προκειμένου να επισκεφθεί προσωπικά τις εγκαταστάσεις και την ευρύτερη περιοχή.

Το πρότζεκτ έχει αναλάβει Καναδός επιχειρηματίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επιμένει να επενδύει στην αγορά ακινήτων της Κρήτης,

έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως την «δυναμική» της σε πολλά επίπεδα. Την αγάπη του για το νησί ενδυνάμωσε ο Έλληνας συνεταίρος του, ο οποίος σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή. Ο ίδιος σχεδιάζει μία ακόμα μεγάλη επένδυση στην περιοχή της Ρογδιάς.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επενδύσεις αυτές δίνουν πνοή στην εγχώρια αγορά» επισημαίνει ο δικηγόρος Κώστας Παπαμαστοράκης, νομικός σύμβουλος του Καναδού επιχειρηματία και άλλων ξένων επενδυτών κυρίως Αμερικανών και Ολλανδών. «Ακόμα και σε επίπεδο απασχόλησης εργατικού δυναμικού, για το πρότζεκτ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Μιλάτου-Σισίου καθημερινά απασχολούνται πέντε εργολάβοι και 25 εργαζόμενοι».

Για την ίδια περιοχή Αμερικανοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά έκτασης 400 στρεμμάτων ενώ καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον και από την αγορά της Ολλανδίας. «Πολλοί Ολλανδοί είτε έχουν αγοράσει είτε ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών με σκοπό την πώλησή τους ή την ενοικίαση τους χειμώνα-καλοκαίρι. Η Κρήτη έχει πολλές περιοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους επενδυτές, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη προώθηση και διαφήμιση. Οι ξένοι είναι πλέον πολύ καλά ενημερωμένοι για τις δυνατότητες και τις εναλλακτικές που προσφέρει η Κρήτη και τους χειμερινούς μήνες».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ως τρανό παράδειγμα τις …Άλπεις του Ψηλορείτη με την επιτυχή διοργάνωση των ορειβατικών αγώνων σκι «Pierra Creta». Μέσα από αυτήν τη διοργάνωση, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ο νοτιότερος στην Ευρώπη αγώνας ορειβατικού σκι, η Κρήτη διαφημίζεται παγκοσμίως.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από Ευρωπαίους και όχι μόνο. Όποτε επισκέπτομαι την περιοχή, συναντώ Γερμανούς, Αυστριακούς, Γάλλους, οι οποίοι λατρεύουν το σκι και είναι πραγματικά εντυπωσιασμένοι από το παρθένο τοπίο και την κρητική φιλοξενία.

Πηγή: εφημερίδα Πατρις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook