Φεύγει ο “Ιταλός” παγωτατζής από τα Χανιά

φεύγει-ο-ιταλός-παγωτατζής-από-τα-χ-512919

O “Ιταλός” ήρθε στα Χανιά μια εποχή που δεν υπήρχαν ιταλικά παγωτατζίδικα και συνδέθηκε με το καλοκαίρι στην πόλη μας.

Εδώ και 15 χρόνια ο Nuncio Paluan από τη Πάντοβα φτιάχνει παραδοσιακό ιταλικό παγωτό με αγνά υλικά. Γεύσεις μοναδικές, που ως τον ερχομό του δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει στην πόλη, από σύκο έως kiwi, γρανίτα, παγωτά με μπισκότα, όλα με φρέσκα υλικά.

Το παγωτατζίδικο “L’ Artigiano” (Ο Καλλιτέχνης) βρίσκεται στην Πλατεία Αθηναγόρα, λίγο πριν από το παλιό λιμάνι. Η επιτυχία του οδήγησε και άλλους να ανοίξουν παγωτατζίδικα με ιταλικό παγωτό, ωστόσο αυτό για το οποίο ξεχώριζε, ήταν η αίσθηση ότι είχες να κάνεις με έναν άνθρωπο που πραγματικά αγαπούσε τη δουλειά του, και όχι με κάποιον επιχειρηματία ή με κάποιον εργαζόμενο, που απλά διεκπεραιώνει μία εργασία. Άλλωστε επρόκειτο για οικογενειακή επιχείρηση.176005_p75wRogQiFWDk9fh4sBsHybm40GzfETv1cF5wZWg4lAΠολλές φορές, παρά τον φόρτο εργασίας, απαντούσε στις ερωτήσεις των πελατών σχετικά με τα παγωτά του και την παρασκευή τους. Έδινε πάντα έμφαση στη σημασία του να χρησιμοποιείς τα πιο φρέσκα υλικά, και φρούτα που είναι της εποχής. Έτσι, το καλοκαίρι δοκιμάσαμε στον “Ιταλό” για πρώτη φορά και παγωτό σύκο, του οποίου η γεύση ήταν σα να έτρωγες ολώριμα σύκα που μόλις είχαν κοπεί από το δέντρο. Aκόμα πιο αγαπητή ήταν η γεύση φυστίκι.

Πλέον όμως ο κύκλος φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε. Και ο “Ιταλός” των Χανίων πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω στην πατρίδα μαζί με την οικογένειά του.

Αντίο Νούντσιο. Ελπίζουμε να σε ξαναδούμε στον τόπο μας. Έστω και ως επισκέπτη.F53JK1VIJLRR5JW4KRKPBD1MU50VCJZAKAECGUFTPFDI3IPN

agonaskritis.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook