Φεγγάρι στη Ρόδα 9 στα Χανιά: Πλημμύρισε ποδήλατα η πόλη! | Πλούσιο φωτορεπορτάζ

φεγγάρι-στη-ρόδα-9-στα-χανιά-πλημμύρισε-534039

Για 9η χρονιά το «Φεγγάρι στη Ρόδα» ξεσήκωσε τους Χανιώτες κάθε ηλικίας και προσέφερε την μοναδική εμπειρία του απόλυτου ποδηλατικού παιχνιδιού πόλης.

Λίγα λεπτά μετά τις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης, η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και εκατοντάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στην πόλη.Δείτε το βίντεο της εκκίνησης στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς 

Οι πρώτοι ποδηλάτες έφτασαν στο πρώτο σημείο που είναι η πλατεία της Μητρόπολης στο Παλιό Λιμάνι.Πρόκειται για το παιχνίδι το οποίο ξεσηκώνει τους Χανιώτες κάθε ηλικίας το βράδυ της πανσελήνου του Μάη.

«Φεγγάρι στη Ρόδα», σημαίνει το φεγγάρι να είναι γεμάτο και είναι μία παλιά κρητική έκφραση.Βασικός κανόνας παιχνιδιού:

κυνηγάς δασκάλους, παίρνεις γράμματα, συμπληρώνεις τη φράση, και όπου χρειαστεί περνάς δοκιμασίες, βγάζεις τον ηθοποιό σταρ που κρύβεις μέσα σου.

Η διαδικασία

Όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (πλατεία Aγοράς), και το παιχνίδι ξεκινά. Οι Δάσκαλοι φεύγουν πρώτοι, τους δίνονται 10’ λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Αμέσως μετά δίδεται το σύνθημα και ξεκινά η φεγγαροποδηλατάδα/ κυνηγητό.

Κυνηγάνε τους διασκορπισμένους δάσκαλους με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα! Και το φεγγάρι μέσα σ΄ όλα στρογγυλό και φωτεινό, Μιλάει. Οι συμμετέχοντες έχουν μαζί τους ραδιοφωνάκι και είναι συντονισμένοι στους 89,6 91,5 ή 96,2 FM για οδηγίες.

Σκοπός να έχουν σχηματισμένη έστω και μια ζητούμενη λέξη, που για φέτος είναι ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ ή ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ώστε να διεκδικήσουν τα έπαθλα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook