Φεγγάρι στη ρόδα «επεισόδιο 6» | Κάντε όλοι στην μπάντα… | Video

φεγγάρι-στη-ρόδα-επεισόδιο-6-κάντε-ό-62762

FSR6_flyer2

Οι Ποδηλάτρεις ξαναχτυπούν στην πανσέληνο!

LOGO 2010 WHITE BΤο απόλυτο ποδηλατικό παιχνίδι πόλης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου. Το Φεγγάρι στη ρόδα είναι ένα παιχνίδι που διοργανώνεται στα Χανιά από την ποδηλατική ομάδα «Ποδηλάτρεις», και φέτος μεταξύ άλλων το υποστηρίζει το zarpa.gr και ο SUPER FM 89.6. Παίζεται κάθε Μάιο όταν έχει πανσέληνο. Εκατοντάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι γρίφων στο οποίο συμμετέχουν:

  • Παίκτες ποδηλάτες: Είναι ο καθένας που θα δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι. Φέτος οι παίχτες είτε παίζουν ατομικά είτε ομαδικά, ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο χρώμα (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε).
  • Δάσκαλοι: Είναι αυτός που φοράει πορτοκαλί γιλέκο. Ποδηλατεί στην πόλη και καταδιώκεται από τους παίχτες επειδή κουβαλάει γράμματα! Βρες το δάσκαλο του δικού σου χρώματος και ζήτα του ένα!
  • Κινηματογραφιστές: Είναι προφανώς οι κάμερα- τύποι. Με δεδομένα τα σκηνικά (Χανιά- παλιά πόλη), το φωτισμό (πανσέληνος), τους ηθοποιούς (εσένα) καταγράφουν μεν καλλιτεχνικά το παιχνίδι, συμμετέχουν δε σε αυτό με έναν επιπλέον ρόλο (δες παρακάτω).
  • Το φεγγάρι: Συμμετέχει επίσης στο παιχνίδι από τα FM. Βοηθά τους παίκτες να βρουν το δρόμο τους στα σκοτεινά σημεία της πόλης και τους δίνει σημαντικές πληροφορίες για το παιχνίδι. (δες παρακάτω).

IMG_9263Η διαδικασία

Όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (Δημοτική Αγορά) και το παιχνίδι ξεκινά. Οι δάσκαλοι φεύγουν πρώτοι και τους δίνονται 10 λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Το ίδιο και οι κινηματογραφιστές. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα / κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους (εντός κάποιων ορίων) δασκάλους του χρώματός σου με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα! Κάνεις ότι καλύτερο προκειμένου στη χειρότερη των περιπτώσεων και στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις σχηματισμένη τουλάχιστον μια φορά τη λέξη που θα σου δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσεις τα έπαθλα.

IMG_2970aΠώς ακριβώς μαζεύω τα γράμματα;

  • Απ’ τους δασκάλους πρωτίστως. Βρίσκεις τον δάσκαλο του χρώματός σου, του ζητάς το γράμμα που σου λείπει (αν το έχει!), το παίρνεις για να συμπληρώσεις τη λέξη σου και συνεχίζεις. Κάθε δάσκαλος κουβαλάει μαζί του κάποια από τα γράμματα της λέξης που πρέπει να συμπληρώσεις, όχι όμως πολλά και ούτε από όλα. Αν του τελειώσουν πάει να πάρει κι άλλα. Αν σου πει ότι δεν έχει, πίστεψέ τον και μη χάνεις το χρόνο σου – βρες άλλον!
  • Απ’ τους κινηματογραφιστές. Αν συνεργαστείς για ένα καλό πλάνο σου δίνουν ποδηλατογραμματάκια (μπαλαντέρ) με αντάλλαγμα έναν μικρό αυτοσχεδιασμό σου ή μια περφόρμανς που θα βγάλεις μπρος στην κάμερα τους. Εκείνοι κάνουν την οποιαδήποτε προσφορά. Μπορείς πάντως να τους «προκαλέσεις» με τρόπο σου. Στο τέλος του παιχνιδιού οι κινηματογραφιστές προτείνουν παίκτες για τα βραβεία ΧΡΥΣΗΣ ΡΟΔΑΣ α΄αντρικού και α΄γυναικείου ρόλου. Αν τους εντυπωσιάσεις, θα είσαι υποψήφιος. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να συμπληρώσεις τη λέξη σου με περισσότερους από 2 μπαλαντέρ!
  • Εναλλακτικά μπορείς να μπεις στη διαδικασία παζαριού με άλλους συμπαίκτες του ίδιου χρώματος με εσένα που πετυχαίνεις στο δρόμο και να ανταλλάξεις γράμματα μαζί τους. Πρόσεχε όμως τι δίνεις και τι παίρνεις.


49Κι αν δε βρίσκω δασκάλους ή κινηματογραφιστές πώς θα μαζέψω γράμματα;
Τότε είσαι μεν γκαντέμης, έχεις δε στον ήλιο (δηλ. φεγγάρι) μοίρα. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το Φεγγάρι. Είναι ψηλά και φωτεινό αλλά είναι και μες στη θάλασσα, μιλάει μες τα κύματα. Ποια κύματα; Τα Ερτζιανά κύματα. Το Φεγγάρι θα στέλνει λοιπόν συνέχεια πληροφορίες για τις θέσεις των δασκάλων ή των κινηματογραφιστών μέσα από τις συχνότητες των ραδιοφωνικών σταθμών (π.χ. «βρες έναν να μπεκροπίνει στο τάδε μπαρ», «πρόλαβε τον άλλο πριν πέσει απ’ τον Φάρο και πάρει τα γράμματα μαζί του» κλπ.) Αν δεν έχεις φορητό ραδιοφωνάκι, ακόμη και τότε, περνάς μια βόλτα από τα σημεία όπου οργανώνονται παιχνίδια και δρώμενα, ρωτάς και μαθαίνεις. Ψάξε στα στενά, γιατί αποφεύγουν τους κεντρικούς δρόμους!

IMG_9429Ποιος και πώς κερδίζει

Κάθε φορά που συμπληρώνεις μια λέξη, την καταθέτεις στις ειδικές κάλπες για να συμμετάσχεις στην κλήρωση. Όσες περισσότερες λέξεις συμπληρώσεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να είσαι εσύ ο νικητής! Περίπου 2 ώρες μετά την έναρξη το φεγγάρι θα ανακοινώσει το τέλος του παιχνιδιού. Πήγαινε όπου σου πει, αν και ως τότε θα ξέρεις ήδη που να πας… Συμμετέχεις στην τελετή λήξης με την ελπίδα να είσαι εσύ ο νικητής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook