Φαντάρος έκανε αγγαρεία στα μαγειρεία μέχρι σημείου πλήρους εξάντλησης

φαντάρος-έκανε-αγγαρεία-στα-μαγειρεί-184725

keypΤα παρατράγουδα στο ΚΕΥΠ Λαμίας δεν λείπουν, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Από τις πρώτες κιόλας ημέρες το δόγμα της αυστηρής στρατιωτικοποίησης από το σύνολο των Ανθυπολοχαγών στη Λαμία έχει δώσει δείγματα γραφής.

Συνεχείς αναφορές στους νεοσύλλεκτους για θέματα που ξεπερνάνε όχι τα όρια της λογικής αλλά και της φυσικής αντοχής των νέων συναδέλφων. Μόλις χθες και μετά από πολύωρη υπηρεσία στα μαγειρεία της μονάδας (που σιτίζει χιλιάδες νεοσύλλεκτους), Λοχίας διέταξε φαντάρο να συνεχίσει να εκτελεί την υπηρεσία του, ενώ ο ίδιος όχι μόνο δεν άντεχε, αλλά θα δημιουργούνταν πρόβλημα για τη σωματική του υγεία.

Το καθεστώς “δουλεμπορίας” των φαντάρων δίνει και παίρνει. Όχι μόνο λοιπόν δεν απαλλάχθηκε από την υπηρεσία εκείνη τη στιγμή αλλά είχε το θράσος να τον βγάλει στην αναφορά, με τον Υπολοχαγό Κυρ. να συνεχίζει με ειρωνικό ύφος και να του “χαρίζει” τη καμπάνα λες και είχε δίκιο.

«Είναι πλέον φανερό εδώ και πολύ καιρό οτι οι φαντάροι στα ΚΕΝ, στο πλαίσιο της βασικής τους εκπαίδευση πάνε να εκτελέσουν χρέη “υποτακτικών” και τζάμπα εργασίας. Δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τον παραλογισμό και τη σκληρή καθημερινότητα του στρατού αλλά βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα στη λογική ότι “όλες οι εντολές πρέπει να εκτελούνται.

Ο Διοικητής του ΚΕΥΠ και το ΓΕΣ ας σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και ας πάρουν θέση για τα γεγονότα στα ΚΕΝ. Οι φαντάροι, νεοσύλλεκτοι και μη, πρέπει να διαλέξουν “στρατόπεδο”, να μην μασήσουν στη λογική τους. Να βγουν παραπονούμενοι και να δώσουν τη κόντρα, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή», υπογραμμίζει ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook