Φαντάροι μέσω… Ίντερνετ | Πως θα δηλώνουν οι νέοι οπλίτες την κατάταξή τους

φαντάροι-μέσω-ίντερνετ-πως-θα-δηλώνο-678481

Τις νέες τεχνολογίες εκμεταλλεύεται το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) προκειμένου να διευκολύνει την κατάταξη των νεοσυλλέκτων στον στρατό ξηράς.

Έτσι και οι νέοι που θα καταταγούν στον στρατό το αμέσως προσεχές διάστημα, με τη 2018 Δ’ ΕΣΣΟ (πέρας προθεσμίας η 20 Μαΐου 2018) και τη  2018 Ε’ ΕΣΣΟ (πέρας προθεσμίας η 20 Ιουλίου 2018), θα μπορούν να… κλικάρουν στην ιστοσελίδα https://parousiasi.army.gr/ και να συμπληρώνουν χρήσιμα στοιχεία για τα προσόντα τους ή για την περιοχή όπου θα επιθυμούσαν να υπηρετήσουν.

Συγκεκριμένα το ΓΕΣ στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της  διαδικασίας ένταξης των νεοεισερχόμενων οπλιτών στις Μονάδες του Στρατού  Ξηράς, εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες – με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως τονίζει –  ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του, η οποία επιτρέπει στους νέους  πριν την κατάταξή τους, την υποβολή στοιχείων για:

α. Τη δήλωση επιθυμίας Σημείου Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

β. Την καταγραφή των σωματομετρικών τους στοιχείων και τυχόν  προβλημάτων υγείας, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη προετοιμασία υποδοχής στις τάξεις του Στρατού Ξηράς.

γ. Την αξιοποίηση τυχόν προσόντων τους (σπουδές, κ.λπ.).

δ. Την υποβολή επιθυμίας υπηρέτησης ως έφεδροι Αξιωματικοί, τοποθέτησης σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Προεδρικής Φρουράς, Στρατονομίας, Κύπρου κ.α.

Σε περίπτωση όμως που οι νέοι δεν συμπληρώσουν τα παραπάνω  στοιχεία – επισημαίνεται από το ΓΕΣ – τότε τίθενται στη διάθεση της Υπηρεσίας, όσον αφορά στην κατάταξη –  τοποθέτησή τους.

Γι ‘αυτό το λόγο το ΓΕΣ καλεί τους νέους που θα καταταγούν στον στρατό ξηράς με τις επόμενες ΕΣΣΟ να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγους μήνες έχει σταματήσει η λειτουργία των περισσότερων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς και πλέον λειτουργούν 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΑ) στις παραμεθόριες περιοχές. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι νεοσύλλεκτοι πηγαίνουν κατευθείαν στις περιοχές όπου βρίσκονται οι μονάδες τους και στις οποίες θα υπηρετήσουν το μεγαλύτερο ή όλο το μέρος της στρατιωτικής θητείας τους.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook