Φίλης: Χρήματα για τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου δεν υπάρχουν

φίλης-χρήματα-για-τη-δόση-του-δντ-στις-5-250481

filisΤην ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους ευρωπαίους ηγέτες με τους οποίους θα συναντηθεί στη Ρίγα την Πέμπτη πρόταση – πακέτο για το χρέος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δηλώνει ότι χρήματα για να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου δεν υπάρχουν.

Υπενθυμίζοντας ότι η χώρα αποπληρώνει το τελευταίο διάστημα το χρέος με πόρους του προϋπολογισμού, κάτι που -όπως σημειώνει- δεν μπορεί να συνεχιστεί, τονίζει ότι τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα χρέους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο Νίκος Φίλης ανέφερε: «Στις 5 Ιουνίου είναι η ημερομηνία για την πληρωμή ενός δυσθεώρητου ποσού. Αυτά δεν υπάρχουν, όχι.

»Δεν μπορεί επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος να μην παίρνει φράγκο από τη δανειακή σύμβαση και να έχει δώσει 17,5 δισ. ευρώ, τα 8 τα έχει δώσει η κυβέρνηση η σημερινή, για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών.

»Καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της μόνο με τα λεφτά του προϋπολογισμού της. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και είναι αντικείμενο της συζήτησης. Γι’ αυτό λέμε ότι το θέμα του χρέους τίθεται εκ των πραγμάτων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και τις κοινωνικές παροχές.

«Εμείς διασφαλίζουμε και θα διασφαλίσουμε την πληρωμή των εσωτερικών υποχρεώσεων, δηλαδή μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, λειτουργία του κράτους. Δεν πρόκειται να δώσουμε λεφτά στους δανειστές. Τώρα τσιτώνει η διαπραγμάτευση. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας» υπογράμμισε.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook