Φίλης: Σκοταδισμός, μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση του ΣΤΕ για τα Θρησκευτικά

φίλης-σκοταδισμός-μεσαίωνας-και-αναχ-453786

«Αρνητική έκπληξη» χαρακτήρισε ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, την απόφαση του ΣΤΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών προσθέτοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» ωστόσο όπως ενημέρωσε από την απόφαση δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, ο κ. Φίλης απέδωσε την απόφαση αυτή -που ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος. Εξήγησε ότι το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου. «Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα».

«Δεν υπάρχει πρακτική συνέπεια της απόφασης. Το μάθημα θα συνεχίσει ως έχε, είμαι υπερήφανος για αυτή την αλλαγή» πρόσθεσε ενώ απόρησε με το νέο ρόλο που φαίνεται να αναλαμβάνει το ΣΤΕ υιοθετώντας απόψεις παραθρησκευτικών οργανώσεων ενώ φέρεται «ως εφεδρεία του παλαιού πολιτικού συστήματος συμπεριφέρεται  αν και αυτό δεν αφορά όλους τους δικαστές.

«Το μάθημα των νέων Θρησκευτικών θα συνεχίσει όπως διαβεβαίωνει και το υπουργείο Παιδείας» «φαντάζομαι ότι όποιες αλλαγές γίνονται σε κάθε μάθημα δεν θα πηγαίνουν στο ΣΤΕ, είναι ένας πολύ ολισθηρός δρόμος αυτός» είπε ο κ. Φίλης συμπληρώνοντας «μου κάνει εντύπωση πως το ΣΤΕ εμφανίζεται πάνω από την Ιερά Σύνοδο με την απόφαση αυτή και ο κ. Σακελλαρίου να διεκδικεί ρόλο αρχιεπισκόπου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook