«Φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά»: Αισιοδοξία Μαρακάκη στη Συνέλευση της Τράπεζας Χανίων | Photos+Video

φέτος-θα-είναι-μια-καλύτερη-χρονιά-α-703129

Η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων και των στελεχών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Χανιά, η οποία εκτός των άλλων αποφασίζει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τον καθορισμό των τιμών για την διάθεση των μετοχών.

Δείτε εδώ τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης

Σχεδιασμό της Τράπεζας για τα επόμενα χρόνια χαρακτήρισε την συνέλευση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην θετική εκτίμηση στην οικονομία της Κρήτης, η οποία ξεχωρίζει από την αντίστοιχη της κεντρικής Ελλάδας, λόγω του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων, ενώ έκανε και μια αναφορά στην καλύτερη εικόνα που θα εμφανίσει το κρητικό ελαιόλαδο στις αγορές για το 2018.

Ο κ. Μαρακάκης κατά την ομιλία του έκανε γνωστό ότι στον προγραμματισμό της Τράπεζας βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας»¨στους μετόχους και να εξασφαλιστεί η κεφαλαιακή επάρκεια.

Μάλιστα όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας επιβεβαίωσε πως συνεχίζεται να υπάρχει ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές, που πάντως η απόφαση βρίσκεται στους μετόχους και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο κάποιος που έχει ως σκοπό να κερδοσκοπήσει άμεσα.

Ακόμα ο κ. Μαρακάκης έκανε αναφορά στις δικαστικές διαμάχες με μερίδα των μετόχων: «Κάποιοι παρασυρόμενοι μέτοχοι -που δεν ξεπερνούν το 0,4% των μετόχων- έχουν στραφεί εναντίον της ίδιας τους της Τράπεζας, το οποίο είναι μεν αρνητικό για την Τράπεζα, αλλά θα δικαιωθούμε. Θεώρησαν ότι τους κοροϊδέψαμε, ενώ η Τράπεζα έκανε τα πάντα με νόμιμο τρόπο, αλλά αυτοί θα πονέσουν αργότερα προφανώς και εμείς σίγουρα θα δικαιωθούμε.»

Οι επενδύσεις της Τράπεζας

Από το σύνολο των πιστοληπτικών ιδρυμάτων, η Τράπεζα Χανίων είναι μια τράπεζα που επενδύει και βοηθάει την τοπική κοινωνία και οικονομία, ιδίως την περίοδο της κρίσης, που στοχεύει σε κυρίαρχους τομείς της οικονομίας με έμφαση την κρητική παραγωγή και τα κρητικά προϊόντα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρακάκης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανακοίνωσε την πορεία των διεργασιών για τις επιχειρήσεις που έχουν σχέσει με τα τοπικά προϊόντα όπως η ΑΒΕΑ, η ΒιοΧΥΜ και ο Χιωτάκης, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι η πρωτοβουλία της Τράπεζας Χανίων για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου, είναι ένα έργο που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του κεντρικού καταστήματος στην οδό Ελ.Βενιζέλου, παρευρέθηκε πλήθος μετόχων στελεχών και εργαζομένων στην Τράπεζα Χανίων, όπου και συμμετείχαν στην όλη διαδικασία. Το σώμα της συνέλευσης μετά το πέρας αυτής, κλήθηκε να ψηφίσει και να εγκρίνει ή όχι τις αποφάσεις μέσω ψηφοδελτίου σε κάλπες που στήθηκαν στον χώρο εξυπηρέτησης πελατών του καταστήματος, ενώ φεύγοντας έπαιρναν αναμνηστικά δώρα από την ΑΒΕΑ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook