«Φάτε σαν Έλληνες» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

φάτε-σαν-έλληνες-για-την-πρόληψη-του-285650

Θεωρείται κατάλληλη για την προστασία από καρδιακές παθήσεις, Αλτσχάιμερ και κατάθλιψη και χαιρετίστηκε ως το μυστικό για μια μακρά, υγιή ζωή.

Τώρα, οι ερευνητές έχουν βρει μια μεσογειακή διατροφή που μπορεί να βοηθήσει την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail που εκθειάζει το ελληνικό ελαιόλαδο και την μεσογειακή διατροφή.

2C4C740A00000578-3233616-image-a-2_1442220054808

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η διατροφή που συμπληρώνεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συνδέθηκε με ένα «σχετικά χαμηλότερο» κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Ισπανίδες γυναίκες που ακολούθησαν τη δίαιτα μείωσαν τον κίνδυνο της νόσου κατά 68%, σε σύγκριση με τις γυναίκες που ακολούθησαν μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Η μεσογειακή διατροφή αποτελείται από φυτικά τρόφιμα, όπως λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ελιές, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ψάρια και μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού.

2C4C6FEE00000578-3233616-Women_eating_a_Mediterranean_diet_supplemented_with_nuts_showed_-a-1_1442220742570

Περιλαμβάνει επίσης μια μικρή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, γλυκά, σοκολάτα και κόκκινο κρέας.

Οι ερευνητές στρατολόγησαν 4.282 γυναίκες, ηλικίας 60-80 που ήταν σε υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής πάθησης, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε ομάδες που η μεσογειακή διατροφή συμπληρώνεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με ξηρούς καρπούς ή δίαιτα ελέγχου στην οποία καλούνται να μειώσουν την πρόσληψη λίπους τους.

Εκείνες με τη μεσογειακή διατροφή είχαν ένα λίτρο ανά εβδομάδα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους ή 30 γραμμάρια ξηρούς καρπούς, που αποτελείται από 15 γραμμάρια καρύδια, 7,5 γραμμάρια φουντούκια και 7,5 γραμμάρια αμύγδαλα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν μεσογειακή διατροφή συμπληρωμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρουσίασαν 68% χαμηλότερο κίνδυνο σχετικά με τον καρκίνο του μαστού από εκείνες που ακολούθησαν διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Πηγή: Protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook