Υστερία στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στο Παρίσι | Έκρηξη κοντά σε τέμενος

υστερία-στη-γαλλία-πυροβολισμοί-στο-π-200620

galliaΚλίμα τρόμου επικρατεί στη Γαλλία μετά την χθεσινή δολοφονική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, καθώς σήμερα το πρωί σήμανε συναγερμός τόσο στο Παρίσι με άγνωστο να ανοίγει πυρ εναντίον δημοτικών αστυνομικών, όσο και στη Λυών που σημειώθηκε έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο υπόπτων για τη χθεσινή επίθεση καθώς σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή στα ανατολικά του Παρισιού.  Διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Επιπλέον εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι και η αστυνομία προχώρησε αμέσως στον αποκλεισμό του.

Πανικός σε προάστιο του Παρισιού από νέους πυροβολισμούς -Μια δηματική αστυνομικός νεκρή

Στην περίπτωση των πυροβολισμών στη γαλλική πρωτεύουσα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πυροβολισμούς στο προάστιο του Παρισίου, στην περιοχή Chatillon. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δυο τραυματίες, μια δημοτική αστυνομικό και έναν οδοκαθαριστή. Ωστόσο, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η τραυματίας κατέληξε. Για τη συγκεκρίμενη επίθεση έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Οι πρώτες μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι μιλούν επίθεση από άγνωστο ή αγνώστους με αυτόματο όπλο ΜΡ5 σήμερα το πρωί στα νότια του Παρισιού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde τα θύματα της επίθεσης ήταν μία δημοτική αστυνομικός και ένας υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί στις 8:00 π.μ. άγνωστος άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στη λεωφόρο Pierre Brossollette. Μία αστυνομικός έπεσε στο έδαφος βαριά τραυματισμένη, ανέφεραν 7 μάρτυρες που ήταν στην περιοχή Στο σημείο έσπευσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στο σημείο πραγματοποιείται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η περιοχή είναι γεμάτη περιπολικά, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.Εκρηξη κοντά σε τέμενος στη Λυών

«Φοβάμαι πως η έκρηξη συνδέεται με το δραματικό γεγονός που συνέβη την Τετάρτη» είπε ο δήμαρχος της Villefranche κοντά στη Λυών Perrut Bernard μετά την έκρηξη κοντά στο τέμενος. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως η έκρηξη δεν προήλθε από διαρροή αερίου.Στο κόκκινο σημείο στον χάρτη, στα νότια του Παρισιού έγινε η επίθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook