Υπόμνημα για την ανασύσταση των παραδοσιακών ελαιώνων

υπόμνημα-για-την-ανασύσταση-των-παραδ-146697

elaionoesΔίδεται στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη στην με Α.Π. 2533/7-2-2014 αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Υπόμνημα για την ανασύσταση παραδοσιακών ελαιώνων Κρήτης για βελτίωση ποιότητας και προστασία περιβάλλοντος».

Στην αναφορά του ο κ. Βιρβιδάκης καταθέτει έγγραφο του Προέδρου ΣΕΔΗΚ-Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεώργιου Μαρινάκη και του Προέδρου ΣΠΑΚΕ κ. Εμμανουήλ Μιχελινάκη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  με θέμα «Υπόμνημα για την ανασύσταση παραδοσιακών ελαιώνων Κρήτης για βελτίωση ποιότητας και προστασία περιβάλλοντος».

Στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Ο σχεδιασμός του Νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι υπό εξέλιξη και ακολουθεί τα επίσημα χρονοδιαγράμματα που θέτει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η χώρα μας μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Συντονιστικού Υπουργείου.

Η ποιότητα των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων και η προστασία του Περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας και ενσωματώνονται ως βασικές αρχές στο σχεδιασμό του νέου Προγράμματος. Όλες οι προτάσεις των εταίρων καταγράφονται και εξετάζονται σε βάθος για τις δυνατότητες ενσωμάτωσής τους.

Για την περαιτέρω εξέταση της δυνατότητας ενσωμάτωσης των προτάσεων που αφορούν στην «ανασύσταση των παραδοσιακών ελαιώνων Κρήτης για τη βελτίωση της ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος», καθίσταται απαραίτητη, η χορήγηση περισσότερων και λεπτομερέστερων στοιχείων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook