Υπόθεση Homeland: Πράκτορας του FBI «το έσκασε» για να παντρευτεί τον τζιχαντιστή που ερευνούσε

υπόθεση-homeland-πράκτορας-του-fbi-το-έσκασε-γ-530052

Μοιάζει με προχωρημένο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας του Χόλιγουντ. Και όμως δεν είναι. Πρόκειται για γεγονότα που επιβεβαιώνουν την άποψη ότι πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμη και την πιο ζωηρή φαντασία. Γυναίκα μυστική πράκτορας του FBI, με διαβάθμιση υψηλού επιπέδου και γνώσεις σε πολλά επίπεδα των σχεδίων του αμερικανικού κράτους, προφασίστηκε την πραγματοποίηση επιτόπιας έρευνας, προκειμένου να συναντηθεί με τον τζιχαντιστή που ερευνούσε και να τον παντρευτεί!

Η Ντανιέλα Γκριν, χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» την ιδιότητα της μεταφράστριας στην υπηρεσία, χρησιμοποιώντας τα social media προκειμένου να κατασκοπεύει τον γερμανικής υπηκοότητας τζιχαντιστή, Ντένις Κάσπερτ, έναν πρώην ράπερ ονόματι Deso Dogg.

Ο Κάσπερτ έχει τη φήμη ενός εκ των πιο βάρβαρων και σκληρών Ευρωπαϊκής προέλευσης τζιχαντιστή. Είχε ανεβάσει στα social media βίντεο να εκτελεί τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και να κρατάει στο χέρι του το κομμένο του κεφάλι. Ανήκει στο δυναμικό του ISIL , του παραρτήματος που αποτέλεσε τον αρχικό πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους, με μεγάλα γκρουπ σε Ιράκ και Συρία.

Ο Γερμανός τζιχαντιστής και πρώην ράπερ
Το σενάριο φέρει αρκετές ομοιότητες με την πασίγνωστη σειρά Homeland, περιλαμβάνει ωστόσο ακόμη πιο συγκλονιστικές λεπτομέρειες, καθ’ ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα και οι όποιες συνέπειες μετρώνται σε ανθρώπινες ζωές. Άγνωστο πως, οι δύο τους ήρθαν πιο… κοντά και ο Κάσπερτ κάλεσε τη γυναίκα πράκτορα του FBI να τον συναντήσει στη Συρία.

Η Ντανιέλα Γκριν «το έσκασε» τον Ιούνιο του 2014, δίχως να ενημερώσει κανέναν για τα σχέδιά της. Η 38χρονη πράκτορας επικοινώνησε με τον Γερμανό τζιχαντιστή μέσω Skype και κανόνισαν να συναντηθούν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, οι δύο τους παντρεύτηκαν στην Τουρκία, πριν περάσουν τα σύνορα για τη Συρία.

Η 38χρονη πρώην πράκτορας του FBI Ντανιέλα Γκριν
Μόλις δύο εβδομάδες μετά, η 38χρονη επικοινώνησε με κάποιον δικό της άνθρωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα γραφόμενά της, άρχισε να εκτιμά ότι είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. «Ξύπνησα και δεν ήξερα πως να χειριστώ την κατάσταση. Έφυγα και δεν μπορώ να επιστρέψω. Δεν γνωρίζω ούτε καν που να πάω, αν υποθέσω ότι επιχειρώ να φύγω. Βρίσκομαι σε ένα πολύ σκληρό περιβάλλον εδώ και δεν γνωρίζω πόσο θα διαρκέσει αυτό. Όμως δεν πειράζει, είναι πλέον λίγο αργά…», έγραφε σε ένα μήνυμά της.

Η Γκριν γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία και μεγάλωσε στη Γερμανία, πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Λίγους μήνες μετά την ένταξή της στον ISIL στη Συρία, εμπέδωσε το λάθος της και κατάφερε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Καταδικάστηκε με δύο χρόνια κράτηση και απελευθερώθηκε το καλοκαίρι του 2016.

Το έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο αναδεικνύει μία από τις πλέον ντροπιαστικές υποθέσεις για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και δη το FBI. Φέρνει στην επιφάνεια, δε, όλες εκείνες τις στρεβλώσεις που χαρακτηρίζουν το σύστημα και δείχνει πόσο διάτρητο μπορεί να γίνει.

Η 38χρονη είναι πλέον παντρεμένη με Αμερικανό και το FBI δείχνει να μην έχει κανέναν λόγο να την υποπτεύεται. Παρόλα αυτά, είναι βέβαιο πως οι κινήσεις της παρακολουθούνται διακριτικά, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο.

Το Φθινόπωρο του 2015 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, ο Deso Dogg αναφέρθηκε νεκρός μετά από βομβαρδισμό της αμερικανικής αεροπορίας στη Συρία. Το ειδύλλιο που προκάλεσε ρήγμα στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ έλαβε άδοξο τέλος, ενώ η Ντανιέλα Γκριν βρισκόταν έγκλειστη σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μετά την επιστροφή της.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook