Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Το αίμα στις χαρτοπετσέτες «έδειξε» τον δράστη…

υπόθεση-δώρας-ζέμπερη-το-αίμα-στις-χαρ-609859

Με χαρτοπετσέτες σκούπισε το αίμα της Δώρας, πέταξε τη ματωμένη μπλούζα και το μαχαίρι και έφυγε για να εισπράξει είκοσι ευρώ…

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ σφαγή της 32χρονης εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο.dora-zeberi

Για να ξηλώσει καντήλια και κηροπήγια πήγε στο κοιμητήριο  ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος στις 18 Οκτωβρίου. Όπως συνήθιζε θα τα πουλούσε όσο – όσο και με τα χρήματα αυτά, θα αγόραζε τη δόση του.

Το μοιραίο απόγευμα είδε την άτυχη 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη, γονατισμένη στο μνήμα του φίλου της. Δίπλα της βρισκόταν η τσάντα της.  Αστραπιαία με την απειλή ενός μαχαιριού της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αρπάξει. Εκείνη αντιστάθηκε και τότε άρχισε να την μαχαιρώνει. Άρχισαν να παλεύουν  και όταν η κοπέλα έβαλε τις φωνές της κατάφερε τις μοιραίες μαχαιριές.

Απομακρύνθηκε  και λίγο πριν φτάσει στον μαντρότοιχο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά, σκούπισε το αίμα από τα χέρια του με δύο χαρτοπετσέτες. Τις πέταξε βιαστικά. Λουσμένος στο αίμα και δίχως να τον έχει δει ούτε ένας άνθρωπος, πήδηξε την μάντρα και  πέρασε κάθετα τις γραμμές του Ηλεκτρικού.

Αφού  περπάτησε για αρκετή ώρα πέταξε σε έναν κάδο το μαχαίρι.  Λίγο πιο κάτω, σε έναν άλλο κάδο, πέταξε  την ματωμένη μπλούζα του.

Από κάτω φορούσε μια δεύτερη που είχε μείνει καθαρή. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το κινητό τηλέφωνο της Δώρας .  Αφού δεν βρήκε τίποτε στην τσάντα της την πέταξε κι αυτή.

dwra

Σαν να μην έτρεχε τίποτε, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με κατεύθυνση το κέντρο. Επόμενος προορισμός του ένα κατάστημα αλλοδαπών στην Ομόνοια. Εκεί πούλησε το κινητό μόλις για είκοσι ευρώ!

Στη συνέχεια,  αγόρασε την δόση του και γύρισε στο σπίτι που φιλοξενούνταν στο Γαλάτσι. Λίγες μέρες αργότερα επέστρεψε στο σημείο που είχε πετάξει την τσάντα και την έκαψε για να σβήσει τα ίχνη του.

Οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει τους κάδους και τα φρεάτια  σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το Νεκροταφείο, δίχως να εντοπίσουν τα ματωμένα αντικείμενα.  Ο δράστης  ισχυρίστηκε πως  δεν θυμόταν που ακριβώς τα είχε πετάξει.

Είχαν όμως ήδη  εντοπίσει γόπες τσιγάρων και τις δύο ματωμένες χαρτοπετσέτες. Το γενετικό υλικό του δράστη δεν προέκυψε από τα νύχια της κοπέλας, ή τις γόπες, παρά μόνο από τις δύο χαρτοπετσέτες με τις οποίες είχε σκουπίσει το αίμα της Δώρας.

ZoQqSBTx-758x396

Οι Αρχές αφού γνώριζαν που είχε σταματήσει να εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο άρχισαν να ερευνούν ένα-ένα όλα τα καταστήματα κινητών στην Ομόνοια και έτσι κατέληξαν στο συγκεκριμένο όπου είχε πωληθεί το κινητό της Δώρας.

Στο μεταξύ στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν προσαχθεί και εξεταστεί στοχευμένα πάνω από τριακόσια άτομα που ταίριαζαν με το προφίλ του δράστη. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε έναν κύκλο δέκα ατόμων . Όταν εντόπισαν το κατάστημα που πουλήθηκε το κινητό έλαβαν λεπτομερή περιγραφή και στοπ-καρέ από την κάμερα ασφαλείας του και έτσι έφθασαν στα χνάρια του 58χρονου.

Με αυτή την μοναδική φωτογραφία του δράστη οι Αρχές περπάτησαν στα στέκια των τοξικομανών, έμαθαν που έμενε, τον εντόπισαν, τον παρακολούθησαν και τον προσήγαγαν.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης του ομολόγησε με λεπτομέρειες τις πράξεις του.

Ο δράστης ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και κλοπές σε αυτοκίνητα, ενώ είχε συλληφθεί το 2011 για εμπορία και διακίνηση 37,5 κιλών κάνναβης στην Βορειοανατολική Αττική. Αποφυλακίστηκε  από τις Φυλακές Χαλκίδας, μόλις τον περασμένο Μάιο, με τις ευεργετικές διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Επίθεση οργής στον δολοφόνο…

Οργή, αγανάκτηση και πρωτοφανείς σκηνές έντασης…

5a02f8b5cd3a18501c368fd4

Αυτή ήταν η εικόνα που εκτυλίχθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου όπου προσήχθη  ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, για να παρουσιαστεί στον Ανακριτή.

«Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Έχουμε παιδιά κι εμείς», φώναζαν πολίτες στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το οργισμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς.

5a02d48dcd3a1828f1515f27Κατά την αποχώρηση του 58χρονου δράστη έξω από το κτίριο 9, επικράτησε πανικός. Οι γονείς της άτυχης εφοριακού, τα αδέλφια της αλλά και εξαγριωμένοι πολίτες κυριολεκτικά έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν με βία στον κατηγορούμενο.

«Θάνατος στον δολοφόνο» ούρλιαζε σπαρακτικά η μητέρα του θύματος.  «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου… Μου έφαγες το παιδί…» φώναζε ο  πατέρας.

Οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον 58χρονο τον κύκλωσαν για να γλυτώσει το λιντσάρισμα και τα χτυπήματα,  ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν η μεταγωγή είχε ακινητοποιηθεί  από το εξαγριωμένο πλήθος. Όταν κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν,  οι γονείς της Δώρας αλλά και άγνωστοι σ’ αυτούς  πολίτες άρχισαν να χτυπούν το αυτοκίνητο της ασφάλειας, ενώ κάποιοι πετούσαν ακόμη και μπουκάλια!

5a02f013cd3a1828f1515f2f

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της  Παρασκευής 10 Νοεμβρίου.  

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί  δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Η παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την υπόθεση

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος  Χρήστος  Παπαζαφείρης  το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου, παρουσίασε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες του αποτρόπαιου εγκλήματος που κυριολεκτικά πάγωσε την κοινή γνώμη.

astunomia

Όπως είπε, η συγκεριμένη υπόθεση δημιούργησε αίσθηση στην κοινωνία, λόγω του βίαιου τρόπου και της αγριότητας με την οποία διαπράχτηκε η ανθρωποκτονία.

Με μεθοδική έρευνα είκοσι ημερών, η δολοφονία εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που πραγματικά προκάλεσε αποτροπιασμό και ιδιαίτερη απαξία, συνολικά στους πολίτες. Μια γυναίκα, που επισκεπτόταν τακτικά το Νεκροταφείο και ειδικότερα το μνήμα στενού της φίλου, που είχε χάσει τη ζωή του προσφάτως, δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο.

Ήταν καθήκον μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την οικογένεια της να εξιχνιάσουμε την υπόθεση, να συλλάβουμε το δράστη και να τον οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό που εργάστηκε με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό «,  τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε πωςυπεβλήθη αίτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών δημοσιοποίησης των στοιχείων του δράστη, καθώς και των φωτογραφιών του σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις αντίστοιχες διαδικτυακές ιστοσελίδες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε άλλα ομοειδή βίαια αδικήματα (ληστείες με χρήση μαχαιριού, αρπαγές τσαντών, κ.λπ.),  που δεν έχουν καταγγελθεί στις Αστυνομικές Αρχές.

Πηγή: anikolouli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook