Υποψήφιοι Πανελλαδικών: Δυσκολεύτηκαν με τα Αρχαία, έμειναν «άφωνοι» με τα Μαθηματικά

υποψήφιοι-πανελλαδικών-δυσκολεύτηκ-11847

panelladikesΩς «τα δυσκολότερα θέματα που έχουν μπει ποτέ» χαρακτήρισε τα σημερινά θέματα των Μαθηματικών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) που παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της για δεύτερη φορά μέσα στις εξετάσεις, για να διατυπώσει τα παράπονα και τις ενστάσεις της, για την επιλογή των θεμάτων.

Η ανακοίνωση, εστιάζει στο ερώτημα Β3, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη δυσκολία στην επίλυσή του, η οποία απαιτούσε «λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς».

Κάνουν τα παιδιά να μισήσουν τα μαθηματικά

Μάλιστα, στην πορεία της ανακοίνωσης, η Μαθηματική Εταιρεία δεν διστάζει κατηγορήσει το Υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι τα τόσο δύσκολα θέματα «δεν προωθούν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά».

Δύσκολα και τα Αρχαία

Οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης εξετάστηκαν σε ένα απόσπασμα από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη.

Σύμφωνα με τους φιλολόγους, «τα θέματα στο διδαγμένο κείμενο απαιτούσαν την ουσιαστική εμπέδωση των Πολιτικών του Αριστοτέλη προκειμένου οι υποψήφιοι να απαντήσουν σε σύνθετες και απαιτητικές ερωτήσεις που συνδύαζαν πολλαπλά σχόλια», ενώ «σχετικά με το αδίδακτο κείμενο χρειαζόταν η εξοικείωση των μαθητών με τον αρχαίο ελληνικό λόγο προκειμένου να αποδώσουν το νόημά του»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook