Υπολειτουργούν τα νοσοκομεία της Κρήτης | Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ

υπολειτουργούν-τα-νοσοκομεία-της-κρή-339783

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τα νοσοκομεία της χώρας και ανάμεσα τους και εκείνα της Κρήτης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρεται ότι 46 νοσοκομεία της χώρας, αντιμετωπίζουν ελλείμματα σε προσωπικό, υλικά αλλά και προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι  εργαζόμενοι του ΕΣΥ, καταγγέλλουν τη ηγεσία του υπουργείου ότι αντί να αντιστέκεται σε αυτή την κατάρρευση όπως έκανε όταν έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τώρα μη επιδεικνόνυντας καμία διαχειριστική επάρκεια, αναλώνεται σε επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις όπως αυτή με τις «λίστες χειρουργείων», αντί να φροντίσουν να προσλάβουν το απαραίτητο  προσωπικό ώστε οι ασθενείς να χειρουργούνται  στην ώρα τους και «όχι μετά θάνατον».

Σε επίπεδο Κρήτης τα νοσοκομεία των Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις χειρουργικές αίθουσες καθώς δεν λειτουργούν όλες, κάποιες αίθουσες ανάνηψης δεν λειτουργούν, υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ενώ τα πλυντήρια εργαλείων είναι χαλασμένα.

Κρήτη

Γ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ:

Από τις 7 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι 6. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά. Απόγευμα και νύχτα λειτουργεί ένα χειρουργικό τραπέζι. Εάν προκύψουν επιπλέον επείγοντα χειρουργεία καλείται προσωπικό από το σπίτι.

Μεγάλο μέρος του βίο-ιατρικού εξοπλισμού είναι από δωρεές.

Γ. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Υπάρχουν 4 χειρουργικές αίθουσες και λειτουργεί καθημερινά η μία (1) αίθουσα και μία επιπλέον αίθουσα 2 φορές την εβδομάδα.

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν λειτουργεί αίθουσα ανάνηψης.

Τα χειρουργικά εργαλεία πλένονται στο χέρι γιατί εδώ και 5 χρόνια δεν έχει επισκευαστεί το πλυντήριο εργαλείων.

Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ:

Λειτουργεί μία χειρουργική αίθουσα καθημερινά και επιπλέον μία δύο φορές την εβδομάδα λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.Βοηθητικό προσωπικό δεν υπάρχει και τα πάντα καλύπτονται από το νοσηλευτικό προσωπικό. Απόγευμα και νύχτα δεν λειτουργεί καμία αίθουσα και αν προκύψει επείγον περιστατικό καλείται προσωπικό από το σπίτι.

Στον οργανισμό του νοσοκομείου δεν προβλέπεται θέση προϊσταμένου.

Αίθουσα ανάνηψης δεν υπάρχει.

Γ.Ν. – Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ:

Μεγάλη αναγκαιότητα προμήθειας αναισθησιολογικού μηχανήματος και πύργου μηχανημάτων για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Απαιτείται άμεση αντικατάσταση του κλιβάνου αποστείρωσης εργαλείων καθώς και άμεση αντικατάσταση χειρουργικού τραπεζιού το οποίο είναι 20ετίας.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook