Υπέκυψε στα τραύματά του ο αδελφός του μικρού Ομράν

υπέκυψε-στα-τραύματά-του-ο-αδελφός-του-413865

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 10χρονος Αλί, ο μεγαλύτερος αδελφός του μικρού Ομράν, του τετράχρονου Σύρου η φωτογραφία του οποίου –με το αίμα να τρέχει από το μέτωπό του και όλο του το σώμα καλυμμένο από σκόνη– έκανε τον γύρο του κόσμου, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο Αλί, ηλικίας 10 ετών, υπέκυψε χθες Σάββατο στα τραύματά του. Είχε τραυματιστεί βαριά στον ίδιο βομβαρδισμό που τραυματίστηκε και ο Ομράν, τη 17η Αυγούστου στο Χαλέπι», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Κέντρο Τύπου του Χαλεπιού, μια οργάνωση δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, επιβεβαίωσε τον θάνατο και ανήρτησε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο με τον γιατρό που προσέφερε φροντίδες στον Αλί να επιβεβαιώνει πως το παιδί απεβίωσε.

Η φωτογραφία του Ομράν, ενός παιδιού τεσσάρων χρονών από το Χαλέπι που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, δημοσιεύθηκε στο πρωτοσέλιδο πολλών εφημερίδων διεθνώς.

Η φωτογραφία αυτή κατά την Ουάσινγκτον απαθανατίζει «το αληθινό πρόσωπο του πολέμου» στη Συρία, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 290.000 ανθρώπους από τον Μάρτιο του 2011.

Στο Χαλέπι, η μεγαλούπολη της βόρειας Συρίας, διεξάγονται σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και μάχες ανάμεσα στα στρατεύματα του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των ανταρτών.

Τουλάχιστον 333 άμαχοι έχουν σκοτωθεί εκεί από την 31η Ιουλίου, όταν οι αντάρτες εξαπέλυσαν μια μεγάλη επίθεση για να σπάσουν την πολιορκία του καθεστώτος στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχό τους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Τα παιδιά πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα στον πόλεμο στη Συρία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), το ένα τρίτο των παιδιών στη Συρία, όπως και ο Ομράν, δεν έχουν γνωρίσει τίποτε άλλο πέρα από τον πόλεμο. Μεγαλώνουν με υπόβαθρο «τη βία, τον φόβο και τον ξεριζωμό».

Συνολικά ο πόλεμος έχει πλήξει 8,4 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία, δηλαδή πάνω από το 80% του συνόλου, που είτε βρίσκονται στην πατρίδα τους είτε έχουν μετατραπεί σε προσφυγόπουλα, σύμφωνα με τη UNICEF.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook