Τώρα ψάχνουν και στη στεριά το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

τώρα-ψάχνουν-και-στη-στεριά-το-αεροσκά-131847

ptisi malaisiaΠέμπτη ημέρα αγωνίας για την τύχη των 239 επιβατών του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών και το πέπλο μυστηρίου με την εξαφάνισή του παραμένει. Οι έρευνες επεκτείνονται τώρα και στη στεριά, την ώρα που ο στρατός της χώρας την Τετάρτη, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, φαίνεται πως βρήκε το σήμα του αεροπλάνου 1.000 μίλια από το σημείο εξαφάνισής του!

Συγκεκριμένα, το Βιετνάμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κλιμακώνονται οι έρευνες αναζήτησης στα χωρικά ύδατα της χώρας, για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, όπως δήλωσε ανώτερος βιετναμέζος αξιωματούχος.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες με μερικές ακόμα πτήσεις, ενώ άλλες επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί», είπε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού, ο οποίος ηγείται της βιετναμέζικης επιχείρησης αναζήτησης του αεροσκάφους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι έρευνες μέσω πλοίων έχουν ανασταλεί.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει κάνει έκκληση στις αρχές της Μαλαισίας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές ότι το αεροπλάνο, το οποίο συνολικά μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, είχε αλλάξει κατεύθυνση μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο ελέγχου το Σάββατο, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η πολιτική αεροπορία της Κίνας θα προσθέσει δύο αεροπλάνα στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Ο Λι Ζιαξιάνγκ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του, ακόμα, επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

«Ναι πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν», δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των ερευνών στην περιοχή αυτή. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Βρέθηκε το σήμα του αεροσκάφους;

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας την Τετάρτη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με τις αναφορές ότι ο στρατός της χώρας είχε εντοπίσει το αεροπλάνο δυτικά από την προγραμματισμένη του διαδρομή, κοντά στα στενά της Μαλάκας.

Ο μαλαισιανός στρατός θεωρεί ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines στα Στενά της Μάλακα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη στρατιωτική πηγή στο Reuters.

Τα Στενά της Μάλακα -ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο- βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας.

«Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα», είπε η ίδια πηγή στο Reuters, που έχει ενημερωθεί για τις έρευνες.

Τα στενά της Μάλακα βρίσκονται στη νοτιοδυτική χερσόνησο της Μαλαισίας, δηλαδή το αεροσκάφος βρέθηκε περίπου 1000 μίλια από το σημείο που χάθηκε!

Αυτό από μόνο του προκαλεί ερωτήματα, καθώς αν όντως έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος, όχι μόνο γύρισε πίσω προς Κουάλα Λουμπούρ, αλλά κατευθύνθηκε ακόμα πιο δυτικά και μάλιστα πετούσε αρκετή ώρα μετά την απώλεια του στίγματος.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook