Τώρα καταργούν και σχολεία! | Στο Ηράκλειο επτά από τα 27 σχολεία που καταργούνται!

τώρα-καταργούν-και-σχολεία-στο-ηράκλε-71279

sxoleiaΚαταργεί και σχολεία τώρα το Υπουργείο, καθώς συνολικά 27 σχολεία σε όλη τη χώρα καταργούνται και συγχωνεύονται. Μόνο στο νομό Ηρακλείου, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κρήτη, καταργούνται 7 Δημοτικά Σχολεία, μονοθέσια κυρίως, τα οποία θα συγχωνευτούν με άλλα μεγαλύτερα.

Η είδηση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων δασκάλων, οι οποίοι μαζί με μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και κατοίκους των χωριών όπου προβλέπεται κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων, (τα Αμιρά, τα Σκούρβουλα και το Σίβα) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Οι συγκεντρωθέντες χαρακτήρισαν «ντροπή» την απόφαση και ζητούν ανάκλησή της, κάνοντας λόγο για ακόμη ένα χτύπημα στην ύπαιθρο και την ανάπτυξη και ζητώντας να μην υπογραφεί η υπουργική απόφαση. Η διαμαρτυρία μεταφέρθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, και ο προϊστάμενος Απόστολος Κλινάκης, έγινε δέκτης έντονων παραπόνων.

Έκκληση στους βουλευτές Ηρακλείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εμποδίσουν την «παιδαγωγική ερήμωση» της υπαίθρου απευθύνει ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Ζαχαρίας Καψαλάκης, ο οποίος παράλληλα εξαπολύει επίθεση εναντίον του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης και της προϊσταμένη της Α/θμιας Εκπαίδευσης, ως αναρμόδιους να προτείνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook