Τώρα δεν έχεις δικαιολογία να μην φορέσεις κράνος – Υπάρχει με… air-condition!

τώρα-δεν-έχεις-δικαιολογία-να-μην-φορέ-734708

Λύση στην οδήγηση δικύκλου τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να δίνει η Feher Helmets, η οποία παρουσίασε το πρώτο κράνος στο κόσμο με ενσωματωμένο air condition!

H ιδέα ενός κράνους με air condition απασχολεί τους μοτοσυκλετιστές εδώ και πολλά χρόνια, με την αμερικάνικη Feher Helmets να δίνει από ό,τι φαίνεται επιτέλους τη λύση. Μια λύση που προέρχεται από τον κόσμο του αυτοκινήτου!

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της Feher για να πετύχουν τον στόχο τους “δανείστηκαν” τον μηχανισμό που χρησιμοποιείται για να ψύχει τα καθίσματα πολυτελών αυτοκινήτων, τον ίδιο μηχανισμό που χρησιμοποιούν κατασκευαστές όπως οι Rolls-Royce, Ferrari και Lexus.

Αυτός ο θερμοηλεκτρικός μηχανισμός έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του κράνους και με την βοήθεια ενός ανεμιστήρα που τραβά φρέσκο και φιλτραρισμένο αέρα από το περιβάλλον, τον μεταφέρει στο εσωτερικό του, αφού πρώτα μειώσει την θερμοκρασία του. Για να γίνει αυτό εφικτό το κράνος παίρνει ρεύμα από την μοτοσυκλέτα, ενώ η διασπορά του δροσερού αέρα στο εσωτερικό ενισχύεται από την “τρισδιάστατη” σχεδίαση της υφασμάτινης επένδυσης αλλά και από τα κανάλια αέρα που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

H Feher Helmets αναφέρει πως το σύστημα λειτουργεί ιδανικά και, ψύχοντας το κεφάλι, καταφέρνει να περάσει το αίσθημα δροσιάς σε όλο το σώμα του αναβάτη. Παράλληλα μας καθησυχάζει λέγοντας ότι δεν πρόκειται ο μοτοσυκλετιστής να πάθει ψύξη ή πονοκέφαλο αφού η ψύξη δεν είναι και τόσο δυνατή.

Προς το παρόν το κράνος της Feher είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά των Η.Π.Α. με τιμή περί τα 550 δολάρια και μένει να δούμε το πότε θα κάνει την εμφάνισή του και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Πηγή: newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook