Τόσο «πρέπει» να διαρκεί το σεξ

τόσο-πρέπει-να-διαρκεί-το-σεξ-686990

Πόσο διαρκεί «κανονικά» η ερωτική πράξη, ποιο είναι αυτό το φυσιολογικό χρονικό όριο ικανοποίησης και απόλαυσης;

Μια ερώτηση που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως έχει περάσει από το μυαλό των περισσότερων, ιδιαίτερα σε κείνες τις περιστάσεις που τα πράγματα δεν πήγαν ως όφειλαν.

Για την επιστήμη βέβαια το ερώτημα μετατρέπεται αναγκαστικά σε χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση, μιας και όλα τα όλα (φιλιά, χάδια, προκαταρκτικά) δεν μπορούν να μετρηθούν.

Και μπορεί το σεξ να περιλαμβάνει πολλά ακόμα, η επιστήμη όμως στο μόνο που μπορεί να μας δώσει απάντηση είναι η ίδια η σεξουαλική επαφή, η πραγματική συνουσία. Κάτι που είναι από μόνο του αρκούντως δύσκολο, μιας και δεν μπορεί να ρωτήσει απλώς τους ανθρώπους, καθώς ξέρει πως το ψέμα ελλοχεύει στις απαντήσεις τους. Ή απλώς το γεγονός ότι κανένας δεν χρονομετρεί τον εαυτό του.

Κι έτσι κάνει αυτό που δεν θα περίμενε κανείς: χρονομετρεί τη συνουσία! Αυτό έκανε η καλύτερη μελέτη που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας, εκτιμώντας τον μέσο χρόνο εκσπερμάτισης μέσω της χρονομέτρησης 500 ζευγαριών από όλο τον κόσμο.

Ποια είναι λοιπόν τα αποτελέσματά τους; Πως τα πράγματα ποικίλουν και μάλιστα τρελά. Ο μέσος χρόνος για κάθε ζευγάρι, ας πούμε (ο μέσος χρόνος των φορών που έκαναν σεξ), κυμαινόταν από τα 33 δευτερόλεπτα μέχρι και τα 44 λεπτά! Ο μέσος χρόνος για τα ζευγάρια του πειράματος αποκρυσταλλώθηκε στα 5,4 λεπτά. Αυτή είναι η απάντηση, αν και πιθανότατα δεν έχει πλέον και τόσο ενδιαφέρον, μέσα στις τεράστιες αυτές διαφοροποιήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και τα δευτερεύοντα ευρήματα της μελέτης. Όπως, για παράδειγμα, πως η χρήση προφυλακτικού δεν φαίνεται να επηρεάζει τον χρόνο της επαφής, ούτε και η περιτομή στο πέος. Αλλά και το γεγονός ότι όσο μεγαλύτερο ήταν ηλικιακά το ζευγάρι, τόσο πιο σύντομος έτεινε να είναι ο χρόνος της διείσδυσης…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook