Τυχαίο; Το Ελαφονήσι στις 10 καλύτερες παραλίες στον κόσμο

τυχαίο-το-ελαφονήσι-στις-10-καλύτερες-π-255062

Το Trip Advisor δημοσίευσε τη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2015, τις οποίες ανέδειξαν οι αναγνώστες με ψηφοφορία.

Μία ελληνική παραλία κατάφερε να μπει στη  λίστα που παρουσιάζει το ellines.com, και συγκεκριμένα κατέλαβε την δέκατη θέση. Πρόκειται για το Ελαφονήσι, στα Χανιά.

Συνολικά συγκέντρωσε 1,930 σχόλια από την κοινότητα του Trip Advisor. Πάνω από 1400 επισκέπτες την βαθμολόγησαν ως εξαιρετική, 320 ως μέτρια, 97 φτωχή και 13 ως χάλια.

Δίπλα στην φωτογραφία, ο ταξιδιωτικός ιστότοπος αναδεικνύει και ένα σχόλιο επισκέπτη το οποίο αναφέρει:

«Η θάλασσα ήταν ήρεμη και όμορφη. Τα χρώματα έντονα -τα νερά γαλάζια, η άμμος ροζ. Παράδεισος».

Ενώ ακολουθούν δεκάδες άλλα, με διθυραμβικά σχόλια για τα νερά και τη ροζ άμμο και συνοδεύονται με φωτογραφίες των τουριστών που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να κολυμπήσουν στα μαγευτικά νερά της.

Το Ελαφονήσι είναι η παραλία «κόσμημα» της νοτιοδυτική Κρήτη που λατρεύουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες για τα γαλαζοπράσινα νερά και την ροζ, σε αρκετά σημεία, άμμο της. Είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, η οποία συχνά «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού.

Για να την προσεγγίσετε πρέπει να περπατήσετε 200 μέτρα της λιμνοθάλασσας που μεσολαβεί. Έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους.

Επίσης, εδώ φωλιάζουν οι απειλούμενες χελώνες careta careta και πολλά είδη σπάνιων ζώων. Απαγορεύεται αυστηρά να κόψετε φυτά ή να πάρετε ακόμη και ένα μπουκαλάκι με άμμο μαζί σας.

Δείτε τη λίστα και τα σχόλια στο Trip Advisor 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook