Τσακαλώτος: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον παράνομο τζόγο

τσακαλώτος-νομοθετική-πρωτοβουλία-γ-375657

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο της έγκρισης του διορισμού του Ευάγγελου Καραγρηγορίου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΠ).

«Δεν υπάρχει προστασία των παικτών, συχνά εμφανίζονται φαινόμενα εκβιασμών ή κλοπές ενώ δεν υπάρχει έλεγχος στα κεφάλαια που διακινούνται» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και εκτίμησε ότι από τον έλεγχο του παράνομου τζόγου θα προκύψουν σημαντικά έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις προτεραιότητες του υπουργείου βρίσκεται και το θέμα της διαιτησίας, στην οποία έχει προσφύγει ο ΟΠΑΠ κατά του ελληνικού δημοσίου, μετά την αναστολή διενέργειας των VLTs («φρουτάκια»). Στόχος του υπουργείου είναι επίσης, η αδειοδότηση του online στοιχήματος και η λειτουργία των καζίνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγρηγορίου τόνισε ότι το διαδικτυακό στοίχημα αποτελεί μία «γκρίζα ζώνη» και μία «Λερναία Ύδρα». «Μπορεί σε μια μέρα, να κλείσει μια εταιρία και την επόμενη μέρα, η ίδια εταιρία με άλλο όνομα να ξαναλειτουργήσει» έφερε ως παράδειγμα.

«Το υπουργείο Οικονομικών που έχει την αρμοδιότητα για τις άδειες στο διαδικτυακό στοίχημα, θα επιλέξει πώς θα ρυθμίσει και θα ελέγξει την αγορά αυτή» εξήγησε στη συνέχεια.

Όσον αφορά την προσφυγή του ΟΠΑΠ, ο νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας κλίματος διαλόγου και συναίνεσης, ενώ κατέστησε επιτακτική την αποφυγή μονομερών ενεργειών.

Υπέρ του διορισμού του κ. Καραγρηγορίου τάχθηκαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών». Εναντίον τάχθηκε μόνο το ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook