Τσακαλώτος: Έμφαση στη σωστή αλληλουχία των μεταρρυθμίσεων

τσακαλώτος-έμφαση-στη-σωστή-αλληλουχ-375657

Στο λάθος μίγμα μεταρρυθμίσεων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, εστίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών.

Κάθε πακέτο μεταρρυθμίσεων – εξήγησε ο Έλληνας υπουργός – περιλαμβάνει καλές και κακές μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι «η αλληλουχία, δηλαδή το μίγμα των μεταρρυθμίσεων».

«Τα προγράμματα στην Ελλάδα προέβλεπαν μία πολύ φιλόδοξη και πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, σπεύδοντας να στιγματίσει την απουσία έμφασης στις αναπτυξιακές πολιτικές.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, εκτίμησε ότι η Ελλάδα «γυρίζει σελίδα, γυρίζει κεφάλαιο», καθώς από την ύφεση και τον κύκλο λιτότητας, προχωράει στην ανάπτυξη.

Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα της ανισότητας, υπογράμμισε πως το πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης συνίσταται στο γεγονός ότι «δεν καταμερίζει δίκαια τα οφέλη της αύξησης της παραγωγικότητας».

Κληθείς να απαντήσει στο δίλημμα «περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη», απάντησε πως πρόκειται για ένα παραπλανητικό ερώτημα, καθώς το πραγματικό έγκειται στο «εάν μπορούμε να έχουμε μία πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη».

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook