Τσακαλώτος: Άμεσα νέα χαλάρωση των capital controls

τσακαλώτος-άμεσα-νέα-χαλάρωση-των-capital-controls-710565

Πλήρη άρση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών αλλά και στο άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι με τη νέα χαλάρωση θα ολοκληρωθεί ο «δεύτερος πυλώνας και οι περιορισμοί που θα απομείνουν θα έχουν να κάνουν με τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Για το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων ο υπουργός σημειώνει ότι η συζήτηση με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη και προσθέτει: «Λειτουργούμε πλέον σε ένα πλαίσιο που στηρίζεται περισσότερο στην πειθώ και λιγότερο στην επιβολή».

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει πώς θα χρηματοδοτήσει τις περικοπές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που έχει εξαγγείλει και αναρωτιέται:

«Μήπως θεωρεί ότι θα έχει εκείνος μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για το 2019 και το 2020 καθώς –από την προσωπική του αίγλη και μόνο- ξαφνικά θα εκτιναχθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης και θα ζήσουμε εμείς καλά κι εκείνοι καλύτερα;»

Στο στόχαστρο το υπουργού Οικονομικών μπαίνει και ο Γιάννης Στουρνάρας για τη θέση του όσον αφορά την προληπτική γραμμή πίστωσης, αναφέροντας ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών, θα ήταν πολύ πιο ανήσυχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας «αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον κ. Στουρνάρα στο θέμα της προληπτικής γραμμής».

Πηγή:efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook