Τσίπρας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί -Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί

τσίπρας-στους-βουλευτές-του-συριζα-εδ-266873

Με εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άνοιξε η κοινή συνεδρίαση της κονοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του έκανε περιγραφή της κατάστασης των τελευταίων ημερών και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας ότι «πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η κοινοβουλευτική ομάδα  του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», κατέληξε.

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Με δεδομένο ότι στο παρασκήνιο καταγράφονται πολλές αντιδράσεις μπροστά στις απαιτήσεις των εταίρων συνεδριάζουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ενδεικτική, αλλά αναμενόμενη του αμήχανου κλίματος, ήταν η διαφωνία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως το εν λόγω σχέδιο δεν δίνει προοπτική διεξόδου για λύση.

Οι θέσεις του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας είναι γνωστές, ωστόσο συνομιλητές του διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι στις προθέσεις του να καταψηφίσει. Αντιθέτως, όπως εξηγούν στο iefimerida.gr, «δεν αποκλείεται να περάσει το πακέτο και τον Σεπτέμβριο να πάμε σε εκλογές».

Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς δηλώσεις, ωστόσο τη δική τους τοποθέτηση έκαναν οι κ.κ. Βούτσης – Ξυδάκης. «Είμαστε αισιόδοξοι για μία πολύ καλή συμφωνία. Θα συζητήσουμε και όλα θα πάνε πολύ καλά», δήλωσε κατά την είσοδό του ο κύριος Βούτσης.  «Θα προσπαθήσουμε για τη συμφωνία. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή Γερμανία. Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτό το πολύ σκληρό πλαίσιο», σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook